Президентът Джо Байдън направи извънредно обръщение, в което съобщи, че

...
Президентът Джо Байдън направи извънредно обръщение, в което съобщи, че
Коментари Харесай

САЩ предоставят 31 танка „Ейбрамс“ на Украйна


Президентът Джо Байдън направи изключително послание, в което заяви, че Съединените щати ще дават военна помощ на Украйна под формата на 31 танка „ Ейбрамс “.

Той съобщи, че това са най-хубавите танкове в света и уточни, че тази стъпка се подхваща след диалог, който се е провел по-рано през днешния ден с сътрудниците от НАТО и Европейски Съюз.

Байдън се е чул с немския канцлер, английския министър председател, френския президент и президента на Италия.

Той съобщи още, че Америка и светът за обединени, а с дейностите си оказват помощ на Украйна, само че не заплашват Русия.


И Германия реши публично - ще даде на Украйна танкове " Леопард ". Киев и западните съдружници приветстваха решението. Москва го осъди.

Решението на немското държавно управление идва на фона на рецензии за мудни дейности, само че и на опасения за сигурността на страната. Пред Бундестага федералният канцлер акцентира, че дейностите на Берлин са съгласувани с интернационалните съдружници, а задачата постоянно е била да се предотврати ескалация сред НАТО и Русия.

„ Ще продължим да подсигуряваме, тъй като действаме на интернационално равнище, че тази поддръжка е допустима без от това да се усилват рисковете за нашата страна в неверна посока “, съобщи канцлерът на Германия Олаф Шолц.

„ Ясно е. Не ставаме страна във войната “, разяснява немският министър на защитата Борис Писториус.



Германия ще даде 14 танка. Берлин ще разреши и на други страни да изпратят немска техника на Киев. Украинският президент научи новината по време на изявление за Скай нюз.

„ Много съм благополучен и благодаря на Германия, на Англия и на Съединените щати, че взеха такива решения. Благодарен съм на целия свят за поддръжката към Украйна. Ще бъда почтен - броят на танковете и времето за доставка са решаващи за Украйна “, разяснява украинският президент Зеленски.

Киев изиска повече от този тип военна техника.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР