Президентът Джо Байдън казва, че Израел би бил готов да

...
Президентът Джо Байдън казва, че Израел би бил готов да
Коментари Харесай

Най-новото | Байдън казва, че Израел е готов да спре войната по време на Рамадан, ако бъде постигнато споразумение за заложници

Президентът Джо Байдън споделя, че Израел би бил подготвен да спре войната си против Хамас в Газа по време на идния мюсюлмански пост месец Рамадан, в случай че бъде реализирано съглашение доближи да освободи някои от заложниците, държани от екстремистите.

Преговарящите от Съединени американски щати, Египет и Катар работят по рамкова договорка, съгласно която Хамас ще освободи някои от десетките заложници, които държи, в подмяна на освобождение на палестински пандизчии и шестседмично прекъсване на боевете. По време на краткотрайната пауза договарянията ще продължат за освобождението на останалите заложници.

Коментарите на Байдън в изявление, записано в понеделник за „ Късна нощ със Сет Майърс “ на NBC, бяха най-подробните до момента за допустимо прекъсване на боевете по време на свещения месец, време на нараснало религиозно съблюдаване и пост от зори до здрач.

Офисът на израелския министър председател Бенямин Нетаняху сподели по-рано, че армията е показала на военния кабинет своя действен проект за сухопътна атака в Рафа, най-южния...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР