Президентът Джо Байдън каза пред донори от Демократическата партия във

...
Президентът Джо Байдън каза пред донори от Демократическата партия във
Коментари Харесай

Байдън казва на дарителите, че „не е сигурен, че щях да се кандидатирам“ през 2024 г., ако Тръмп не беше в надпреварата

Президентът Джо Байдън сподели пред донори от Демократическата партия във вторник, че не е убеден, че ще търси още един мандат, в случай че неговият предходник Доналд Тръмп не се кандидатира за Белия дом, извънредно откровена оценка на обосновката за неговото преизбиране, защото той влиза в евентуален реванш със своя 2020 година противник.

„ Ако Тръмп не се кандидатираше, не съм сигурен, че щях да се кандидатирам “, сподели той, като сподели, че демократите „ не могат да го оставят да завоюва “.

Коментарът, изработен по време на набиране на средства в частен дом отвън Бостън, предложи може би най-ярката аргументация досега за вземането на решение за преизбиране на Байдън и, съгласно източници, осведомени с въпроса, изненада високопоставени чиновници и съветници на акцията на Байдън.

„ Аха, “ отговори един топ консултант по акцията, откакто научи за мненията.

Кампанията бързо се опита да отхвърли шеговитото изявление на президента като миг „ тук няма какво да се види “, изтъквайки, че Байдън постоянно е описвал Тръмп като неповторима опасност за страната и че той е изразявал сходни усеща по отношение на неговия решение да се кандидатира за президент към акцията през 2020 година

„ Президентът Байдън сподели през 2020 година, че се кандидатира, с цел да възвърне душата на нашата нация – той се включи в конкуренцията, откакто Тръмп сподели какво направи след Шарлотсвил – и той вярно гледа на някогашния президент като на неповторима опасност за нашата народна власт “, сенатор от Делауеър. Крис Кунс, народен съпредседател на акцията на Байдън за 2024 година, сподели пред CNN. „ Президентът Байдън победи Тръмп преди и ще го направи още веднъж. “

Самият Байдън наподобява се отдръпна от коментара, когато по-късно във вторник го попитаха дали към момента ще се кандидатира, в случай че Тръмп го нямаше, като сподели на кореспонденти в Белия дом: „ Очаквам да е по този начин, само че вижте – той се кандидатира и аз би трябвало да се кандидатирам. ”

По-ранният коментар пристигна, когато Байдън стартира спринт за набиране на средства във вторник преди скъпата конкуренция за преизбиране. Очаква се той да събере повече от 15 милиона $ в границите на пет дни посредством набиране на средства с огромни долари и всеобщи старания, сподели източник, осведомен с набирането на средства за акцията.

Байдън оглави три акции за набиране на средства в региона на Бостън във вторник, първото от седемте събития от в този момент до понеделник, като други са планувани за по-късно този месец. Представители на Демократическата партия чакат това, което някои считат, че може да бъде акция за милиарди долари, до момента в който Байдън работи, с цел да продаде преизбирането си на обществеността, която, най-малко към този момент, наподобява скептична.

Байдън се изправи против Тръмп непосредствено в първото от тези акции за набиране на средства, предупреждавайки, че предшественикът му „ ни споделя какво ще прави. Той не се тормози за това.

„ Тръмп даже към този момент не крие топката. Той ни споделя какво ще прави. Той не се тормози за това “, сподели Байдън на донорите, съгласно кореспонденти в стаята.

Байдън загатна неотдавнашния фокус на Тръмп върху прекратяването на Закона за налични грижи, както и забележката на някогашния президент за „ паразитите “. Бившият президент сподели в тирада в Ню Хемпшър предишния месец: „ Ние ще изкореним комунистите, марксистите, фашистите и радикалните леви главорези, които живеят като паразити в границите на нашата страна “ и предизвести, че „ същинската опасност не е от радикалната десница. Истинската опасност е от радикалната левица и тя нараства всеки ден. "

Президентът означи, че Тръмп не се е появил на встъпването си в служба, като сподели частично: „ Не мога да кажа, че бях отчаян, само че той даже не се появи “. Репортери в залата споделиха, че това е провокирало смях от публиката.

Певецът и текстописец Джеймс Тейлър трябваше да оглави по-късно събитие в театралния квартал на Бостън. Билетите за „ You’ve Got a Friend in Joe “ бяха сред 50 и 7500 $. Две други събития в региона ще донесат повече милиони за бойния сандък на Байдън за акцията.

Байдън също направи забележки на първото набиране на средства за договарянията за заложници сред Израел и Хамас, които се провалиха предходната седмица, и прикани за шумно наказание на това, което той назова „ половото принуждение на терористите от Хамас “.

„ Нека бъда кристално явен: отводът на Хамас да освободи останалите млади дами е това, което наруши тази договорка и постави завършек на паузата в боевете. Всички, които към момента са заложници от Хамас, би трябвало неотложно да бъдат върнати при фамилиите си. Няма да стопираме ", сподели той.

Президентът прави финален напън за пари в брой преди крайния период за докладване на месеца. Той ще бъде в Лос Анджелис този уикенд за две холивудски акции за набиране на средства, в това число една с доза звездна мощ от Стивън Спилбърг, Шонда Раймс и Роб Райнър, която се провежда от декоратора на звездите Майкъл Смит и брачна половинка му Джеймс Костос, някогашен дипломат на Съединени американски щати в Испания.

През последното тримесечие Байдън и демократите оповестиха, че са събрали 71 милиона $ за преизбирането му – солидна цифра, която надалеч изпревари евентуалните му противници републиканци, само че изоставаше от президентите Тръмп и Барак Обама в този миг от преизбирането им.

Представители на акцията споделят, че темпото на набиране на средства се е нараснало. Ноември беше най-големият месец за всеобщи дарения, откогато Байдън разгласи преизбирането си напролет, сподели чиновник.

Досега акцията употребява тези пари за телевизионни реклами – излиза в ефир с покупка на реклама от 25 милиона $, с цел да тества известията и да се опита да направи одобрителен мотив за преизбирането на президента. Някои от рекламите са излъчени по време на основни мачове на NFL.

Усилията на Байдън за преизбиране сложиха връх за рекламни разноски отвън годината от настоящ президент, според данни от AdImpact, с повече от 45 милиона $, изхарчени за реклама в поддръжка на Байдън от началото на 2023 година

Рекордната инвестиция в ранна реклама идва от набор от групи, подкрепящи преизбирането на Байдън: личната акция на Байдън, която е похарчила към 11,3 милиона долара; съюзен комитет с DNC, който е похарчил към $5,4 милиона; взаимен комитет за набиране на средства, който е похарчил към 8,2 милиона долара; съюзнически супер PAC, който е похарчил към 19,8 милиона долара; плюс над милион от други, по-малки групи.

Общата сума до момента, над 45 милиона $ и пораства, е повече от това, което Тръмп и съдружниците му са похарчили за реклама през 2019 година, към 36,5 милиона $, и доста повече от това, което мрежата на Обама е похарчила през 2011 година, към 7,3 милиона $.

Със забележителната си ранна инвестиция напъните на Байдън за преизбиране са ориентирани към основни медийни пазари в познати щати на бойното поле – Пенсилвания, Мичиган, Уисконсин, Аризона, Джорджия и Невада.

По-специално четири медийни пазара са привлекли огромен дял от рекламните долари в поддръжка на Байдън: Атланта, най-хубавият пазар, където мрежата на Байдън е похарчила към 5,3 милиона долара; Филаделфия, където са похарчили към 5,1 милиона долара; Финикс, където са похарчили към 4,2 милиона долара; и Детройт, където са похарчили близо 4 милиона $.

Лас Вегас (2,9 милиона долара), Милуоки (2,5 милиона долара) и Питсбърг (1,9 милиона долара) са другите водещи пазари, където интервенцията на Байдън е похарчила над 1 милион $.

Наскоро акцията на Байдън постави опазването на здравето във фокус

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР