Президентът Джо Байдън каза, че смята, че трябва да има

...
Президентът Джо Байдън каза, че смята, че трябва да има
Коментари Харесай

На живо: Байдън казва, че трябва да има хуманитарна „пауза“ във войната Израел-Хамас

Президентът Джо Байдън сподели, че счита, че би трябвало да има филантропична „ пауза “ във войната Израел-Хамас, откакто предизборната му тирада в сряда вечерта беше прекратена от протестиращ, призоваващ за преустановяване на огъня. Междувременно Франция съобщи, че е " надълбоко загрижена " за израелските въздушни удари по бежанския лагер Джабалия в Газа. Следете нашия блог онлайн за най-новите актуализации. Всички часове са парижко време (GMT+1).

Последните вести в резюме: 

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че счита, че би трябвало да има филантропична „ пауза “ в офанзивата на Израел против Газа.

Франция съобщи, че е „ надълбоко загрижена “ след израелските въздушни удари против бежанския лагер Джабалия.

Първите непознати жители, както и няколко ранени палестинци съумяха да изоставен Газа през граничния пункт Рафа.

Белият дом създава тактика за битка с ислямофобията в Съединените щати.

Най-малко 8796 палестинци, включително 3648 деца, са били убити от военната интервенция на Израел в Газа от 7 октомври, съгласно последните данни от министерството на опазването на здравето в Газа.

В окупирания Западен бряг, където извънредно дясното държавно управление на премиера Бенямин Нетаняху поддържа израелските заселници, насилието нараства със 120 убити палестинци от 7 октомври насам.

 

2:11 сутринта: Байдън приканва за „ пауза “ в израелската атака

Президентът Джо Байдън сподели, че счита, че би трябвало да има филантропична „ пауза “ във войната Израел-Хамас, откакто предизборната му тирада в сряда вечерта беше прекратена от протестиращ, призоваващ за преустановяване пожар.

„ Мисля, че имаме потребност от пауза “, сподели Байдън.

Обаждането беше едвам доловимо отклоняване за Байдън и висшите сътрудници на Белия дом, които по време на рецесията в Близкия изток бяха непоколебими в заявяването, че няма да диктуват по какъв начин Израелците организират военните си интервенции в отговор на офанзивата на Хамас на 7 октомври.

В сряда вечерта Байдън говореше пред навалица от поддръжници в Минеаполис за аргументите си да се кандидатира за президент през 2020 година, когато една жена стана и извика: " Г-н. Президенте, в случай че ви е грижа за еврейския народ, като равин, желая да наградите за преустановяване на огъня. “

 

Ключови събития от сряда, 1 ноември:

Стотици задгранични жители и десетки тежко ранени палестинци получиха позволение да изоставен Газа за първи път от началото на войната Израел-Хамас преди повече от три седмици.Техните заминавания през Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафах към Египет следват освобождението на четирима заложници от Хамас и спасяването на Израелски боец.

Израел обвини Боливия в сряда в „ капитулация пред тероризма и пред режима на аятолаха в Иран “, откакто южноамериканската нация прекъсна връзките си в символ на митинг против цивилните жертви от войната на Израел с подкрепяния от Техеран Хамас в Газа.

Тридесет и четири публицисти са били убити във войната между Израел и Хамас, заяви в сряда интернационална група за независимост на медиите, обвинявайки и двете страни в осъществяване на вероятни военни закононарушения. Репортери без граници (RSF) приканиха прокурорите на Международния углавен съд (МНС) да проверяват смъртни случаи. Организацията сподели, че към този момент е подала тъжба по отношение на осем палестински публицисти, за които сподели, че са били убити при бомбардировките на Израел над цивилни региони в линията Газа, и израелски публицист, погубен по време на изненадващата офанзива на Хамас на 7 октомври в Южен Израел.

Правата на индивида на Организация на обединените нации офисът съобщи в сряда, че е угрижен, че израелските въздушни удари по бежанския лагер Джабалия в Газа могат да се равняват на военни закононарушения. „ Като се има поради огромният брой цивилни жертви и мащабът на разрушенията след израелските въздушни удари против бежанския лагер Джабалия, ние имаме съществени опасения, че това са непропорционални офанзиви, които биха могли да се равняват на военни закононарушения “, написа Службата на висшия комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида на X.

(FRANCE 24 с AFP, AP и Reuters)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР