Президентът Джо Байдън има пълно доверие в работата на председателя

...
Президентът Джо Байдън има пълно доверие в работата на председателя
Коментари Харесай

Белият дом: Байдън има голямо доверие в ген. Мили

Президентът Джо Байдън има цялостно доверие в работата на ръководителя на началниците на щабовете военачалник Марк Мили , с който е работил дълго, съобщи CNN. Това удостовери в сряда прессекретарят на Белия дом Джен Псаки, откакто по-рано бяха оповестени в медиите извадки от книгата, написана от публицистите на Washington Post Боб Уудуърд и Робърт Коста.

" Мисля, че е значимо да се вземе поради част от подтекста на този интервал от време, който обсъждаме и е обзет в елементи от тази книга. Вече някогашният президент на Съединените щати през този интервал разпали безредици, довели до офанзивата против столицата на нацията ни на 6 януари ", сподели Псаки.

Мили ще даде показания пред Комисията по въоръжените сили на Сената по-късно този месец по отношение на дейностите му през това време. В изказване представителят на Мили отбрани диалозите си, които били за поддържане на стратегическа непоклатимост.

Мили постоянно комуникира с сътрудниците си по целия свят, в това число с Китай и Русия, се споделя в изказване на неговия представител, полковник Дейв Бътлър. " Тези диалози остават жизненоважни за възстановяване на взаимното схващане на ползите на националната сигурност на Съединени американски щати, понижаване на напрежението, обезпечаване на изясненост и отбягване на непредвидени последствия или спорове, добави той.

Припомняме, че съгласно разкритията, обезпокоен от дейностите на Доналд Тръмп през последните му седмици като президент, висши боен офицер на Съединени американски щати два пъти се е обаждал на китайския си сътрудник , с цел да го увери, че двете народи няма да стартират ненадейно война , съобщи върховен представител на защитата.
 Ген. Мили уверявал Китай, че няма да стартират нуклеарна война поради душевен срив на Тръмп
Ген. Мили уверявал Китай, че няма да стартират нуклеарна война поради душевен срив на Тръмп

Тръмп изясни, че Мили е " дръвник ", да бъде съден за държавна измяна и в никакъв случай не е мислил да атакува Китай

Председателят на началниците на щабовете военачалник Марк Мили е споделил на военачалник Ли Зуоченг от Народно-освободителната войска на Китай, че Съединени американски щати няма да нанесат удари . Едното позвъняване е на 30 октомври 2020 година, четири дни преди изборите, които Тръмп изгуби. Второто позвъняване е на 8 януари 2021 година, единствено два дни.

Тръмп разяснява, че Мили би трябвало да бъде съден за държавна измяна , в случай че информацията е вярна.

Мили стига до такава степен, че дава обещание на Ли, че ще предизвести сътрудника си при положение на офанзива от Съединени американски щати , съгласно книгата.

Тръмп отговори с остро дефинирано изказване , в което отхвърли Мили като " дръвник " и настоя, че в никакъв случай не е обмислял да нападна Китай .

Книгата провокира рецензии и от страна на републиканския сенатор от Флорида Марко Рубио и някогашния чиновник на Съвета за национална сигурност Александър Виндман, които приканиха Мили да подаде оставка или да бъде уволнен, в случай че изказванията в книгата са правилни.

Мили е назначен от Тръмп през 2018 година и по-късно провокира гнева на президента , когато година, откакто федералните правоохранителни органи разчистиха парк наоколо до Белия дом от мирни протестиращи, с цел да може Тръмп да застане до близката развалена черква и да се снима с библия в ръка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР