Президентът Джо Байдън и съпругата му Джил приеха президентската двойка

...
Президентът Джо Байдън и съпругата му Джил приеха президентската двойка
Коментари Харесай

Байдън и съпругата му приеха президентската двойка на Южна Корея на вечеря в Белия дом

Президентът Джо Байдън и брачната половинка му Джил одобриха президентската двойка на Южна Корея на вечеря в Белия дом.

Това е първо посещаване на южнокорейски държавен глава в Съединените щати от 2011 година. Визитата на Юн Сук Йол е във връзка 70-ата годишнина от установяването на съюзнически връзки сред двете страни.

Двамата водачи са разискали съдействието си за въздържане на Северна Корея, на фона на безпокойството от възходящия боеприпас, притежаван от Пхенян.

Байдън и Юн оповестиха, че страните им са сключили съглашение, включващо разполагане на американски нуклеарни подводници в Южна Корея.

Новият контракт планува още взаимни образования и продан на информация, както и проекти за двустранни президентски съвещания, при положение на севернокорейска нуклеарна офанзива.

" Нашият контракт за взаимна защита е стоманен и включва ангажимент за разширение на нуклеарното въздържане на фона на засилващите се закани от страна на Северна Корея и грубото нарушение на глобите на Съединените щати. В същото време продължаваме да се стремим към сериозен и значителен дипломатически пробив, с цел да укрепим стабилността на полуострова ", съобщи американският президент Джо Байдън.

" Нашите страни ще обменят информация за нуклеарни и стратегически оръжия, интервенции и проекти за отговор против провокациите на Северна Корея. Ше бъдат провеждани постоянни съвещания за методите на обмисляне и осъществяване на взаимните интервенции, които съчетават най-съвременните корейски стандартни сили с нуклеарните качества на Съединените щати, резултатите от които ще бъдат докладвани на водачите на нашите две страни ", добави Юн Сук Йол, президент на Южна Корея.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР