Президентът Джо Байдън е разговарял с палестинския президент Махмуд Абас

...
Президентът Джо Байдън е разговарял с палестинския президент Махмуд Абас
Коментари Харесай

В първия разговор с палестинския президент Абас Байдън обсъжда подкрепата за хуманитарна помощ за Газа

Президентът Джо Байдън е разговарял с палестинския президент Махмуд Абас и израелския министър председател Бенямин Нетаняху, призовавайки водачите да разрешат филантропична помощ за района и удостовери поддръжката си за напъните за отбрана на цивилните

От МАТЮ ЛИ Associated Press и LOLITA C. BALDOR Associated Press 14 октомври 2023 година, 7:41 ч. Китай има споделен интерес от стабилността на района.

В Рияд Блинкен и принц Фейсал подчертаха смисъла на минимизиране на вредите за цивилните, до момента в който Израел се готви за предстоящо навлизане против Хамас седмица след невижданата офанзива на екстремистката формация против Израел.

„ Тъй като Израел преследва законното си право да пази народа си и да се пробва да подсигурява, че това в никакъв случай повече няма да се случи, жизненоважно е всички ние да внимаваме за цивилни и ние работим дружно, с цел да създадем тъкмо това “, сподели Блинкен.

„ Никой от нас не желае да вижда страдалчество от цивилни от която и да е страна, без значение дали това е в Израел, без значение дали е в Газа, дали е някъде другаде “, сподели Блинкен.

Саудитският министър сподели, че кралството се е заело със отбраната на цивилните.

„ Това е тревожна обстановка “, сподели той. „ Това е доста сложна обстановка. И както знаете, главният пострадал от тази обстановка са цивилните и цивилните популации от двете страни са наранени и е значимо, съгласно мен, всички ние да осъдим набелязването на цивилни под каквато и да е форма и когато и да е от който и да било. “ < /p>

Американски чиновник сподели в събота, че Вашингтон не е желал от Израел да забави или отсрочи проекта за евакуация. Служителят сподели, че полемиките с израелските водачи са подчертали значимостта да се вземе поради сигурността на цивилните, защото израелската войска се е придвижила да наложи настояването за евакуация.

Длъжностното лице, което не беше упълномощено да разисква обществено частните полемики и приказва при изискване за анонимност, сподели, че израелските водачи са признали насоките и са ги взели под внимание.

Съединени американски щати създадоха съглашение, включващо да се разреши на американци и други чужденци в Газа да преминат границата на Рафа с Египет, само че прекосяването остана блокирано в събота, без знак че събралите се ще бъдат пропуснати. Приблизително 500 американци живеят в Газа, само че този брой е неакуратен, споделиха публични лица.

Държавният департамент на Съединени американски щати в събота позволи напускането на неспешното държавно управление на Съединени американски щати личен състав и членове на техните фамилии от американското посолство в Йерусалим и офис в Тел Авив.

Принц Фейсал сподели, че е неотложно насилието сред Израел и Хамас да постави край.

„ Трябва да работим дружно, с цел да намерим излаз от този цикъл на принуждение “, сподели той. „ Без съгласувани старания да се постави завършек на това непрекъснато завръщане към насилието, цивилните постоянно ще страдат първи, постоянно цивилните и от двете страни ще заплащат цената. “

Докато беше в Абу Даби, Блинкен посети фамилната къща на Авраам, комплекс, състоящ се от черква, джамия и синагога, представящи трите авраамически религии. Той подписа плочка с думите „ Светлина в мрака “.

Блинкен се върна в Саудитска Арабия преди предстоящата спирка в Египет в неделя. Той към този момент посети Израел, Йордания, Катар и Бахрейн.

___

Балдор заяви от на борда на боен аероплан на Съединени американски щати. Авторите на Associated Press Тара Коп, Колийн Лонг и Елън Никмайер от Вашингтон способстваха за този отчет.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР