Президентът Джо Байдън днес подчерта, че най-новата ракетна атака на

...
Президентът Джо Байдън днес подчерта, че най-новата ракетна атака на
Коментари Харесай

Байдън: Последните руски удари в Украйна показват, че Путин „трябва да бъде спрян“

Президентът Джо Байдън през днешния ден акцентира, че най-новата ракетна офанзива на Русия против Украйна е „ мощно увещание “, че съветският президент Владимир Путин остана зает с унищожаването на Украйна и сподели, че " той би трябвало да бъде спрян ", съобщи Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Байдън популяризира изказване, оповестено по време на коледната му почивка на американските Вирджински острови, по отношение на съветската офанзива против Украйна през миналата нощ, която лиши живота на 31 цивилни и рани над 120 на територията на цялата страна.

Това беше най-мащабното въздушно нахлуване от нахлуването на Русия в прилежащата страна през февруари 2022 година

„ Това е мощно увещание на света, че след съвсем две години на тази опустошителна война задачата на Путин остава непроменена. Той се стреми да заличи Украйна и да подчини народа й. Той би трябвало да бъде спрян “, сподели Байдън.

Президентът на Съединени американски щати уточни, че Украйна е употребила системи за противовъздушна защита, които Вашингтон и неговите съдружници и сътрудници са й дали, с цел да може сполучливо да прехваща и унищожава доста от ракетите и дроновете, изстреляни от Русия. Байдън прикани Конгреса на Съединени американски щати да утвърди продължаваща помощ.

„ Ако Конгресът не предприеме незабавни дейности през новата година, няма да може да продължим да изпращаме оръжията и жизненоважните противовъздушни отбранителни системи, от които Украйна се нуждае, с цел да отбрани своя народ. Конгресът би трябвало да се засилва и да работи без в допълнение закъснение “, сподели Байдън.

Съединените щати обявиха през вчерашния ден, че ще дават оръжие и съоръжение на стойност до 250 милиона $ за Украйна в последния за тази година пакет от помощи.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР