Президентът даде оценка на действията на компанията на фронта по

...
Президентът даде оценка на действията на компанията на фронта по
Коментари Харесай

Путин се е срещнал с Пригожин и неговите командири и им е предложил варианти за бъдещето

" Президентът даде оценка на дейностите на компанията на фронта по време на спецоперацията, а също по този начин даде своята оценка на събитията от 24 юни. Путин изслуша обясненията на командирите и им предложи спомагателни благоприятни условия за претовареност и по-нататъшно бойно потребление. Самите командири показаха своята версия за случилото се, подчертаха, че са правилни последователи и бойци на президента и Върховния главнокомандващ, а също по този начин обявиха, че са подготвени да продължат да се борят за Родината. Това е всичко, което можем да кажем за тази среща ", съобщи Песков, представен Интерфакс.

Преди това сходна информация разгласява френският в. " Либерасион ", като се базира на

източници от западните разузнавания.

Според изданието Пригожин е бил извикан в Кремъл на 1 юли. Там той се е срещнал освен с Путин, само че и с ръководителя на Росгвардия Виктор Золотов и ръководителя на Службата за външно разузнаване Сергей Наришкин. Вестникът написа, че Пригожин е бил придружаван на срещите от командири на ЧВК, без да дава други детайлности.

На 23 юни основателят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин разгласи боен бунт, който продължи към едно денонощие. Бунтът завърши с договореност на Пригожин с съветските управляващи, че ще " замине " за Беларус.

На 6 юли беларуският президент Александър Лукашенко съобщи, че Пригожин се намира в Санкт Петербург. След това президентският представител Дмитрий Песков съобщи, че Кремъл няма " нито предпочитание, нито опция " да следи придвижването на създателя на ЧВК " Вагнер ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР