Президентът да свика Консултативен съвет по национална сигурност, за да

...
Президентът да свика Консултативен съвет по национална сигурност, за да
Коментари Харесай

Цветан Цветанов призова България да признае Хизбула за терористична организация

Президентът да свика Консултативен съвет по национална сигурност, с цел да може българските институции и парламентарно показани партии да излязат с позиция, каквато имат през днешния ден страни като Германия, Нидерландия и Литва, и страната ни да разгласи Хизбула за терористична организация.

За това прикани някогашният вътрешен министър Цветан Цветанов, който участва на възпоменателната гала, в памет на починалите 5 израелски и един български жител при атентата на летище Сарафово, на 18 юли 2012 година По думите на Цветанов такава позиция ще помогне за ограничение опциите за финансиране на тази терористична организация.

В речта си по време на възпоменателното събитие Цветанов напомни, че на 5 февруари 2013 година, на Консултативен съвет при тогавашния държавен глава, всички политически сили, с дребни изключения и всички български институции са били единни:

„ Да обявим позицията на българското държавно управление, че военното крило на Хизбула е съпричастно към тази терористична офанзива в Сарафово “.

Цветанов бе безапелационен, че датата на атентата не би трябвало да бъде забравяна. Той сподели още:

„ Това беше терористичен акт, който потвърди, че тероризмът няма граници, че всички би трябвало да консолидираме напъните си, с цел да можем в синхрон, българските институции, с всички наши интернационалните сътрудници от Израел, Съединени американски щати, Австралия, Канада и цялата европейска общественост, да се обединим. Защото с обмяната на информация успяхме да документираме съпричастността на Хизбула в този терористичен акт “.

Преди 11 години гърмеж погуби петима израелски жители и българския водач на рейс Мустафа Кьосов, а 35 индивида бяха ранени. Днес на мястото на нещастието на летище Сарафово се издига мемориал, пред който сведоха глави присъстващите публични лица, родственици и близки на жертвите.

Именно Цветан Цветанов оглавяваше Министерството на вътрешните работи, когато на 18 юли 2012 година бе взривен рейсът с пристигнали у нас израелски туристи.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР