Президентът да изчака решението на Конституционния съд, преди да изпраща

...
Президентът да изчака решението на Конституционния съд, преди да изпраща
Коментари Харесай

БСП зове Радев да изчака КС, преди да прати военни в мисията на ЕС

Президентът да изчака решението на Конституционния съд, преди да изпраща военни в задачата на Европейския съюз за Украйна. За това упорстват от Българска социалистическа партия.

Позицията е във връзка вчерашното решение на президента Румен Радев за оказване на военна и военно-техническа поддръжка на Украйна, с което се разрешава участието на български военнослужещи в Мисията на ЕС за военно подкрепяне на страната.

От Българска социалистическа партия напомнят, че са дали своят вот " срещу " в 48-ото Народно заседание и са призовали президента да наложи несъгласие.

" Той не го направи и обслужи военнолюбците. Внесохме в Конституционния съд искане за оповестяване на това решение за противоконституционно ", показват от столетницата.

Те приканват президента да спре изпращането и да изчака решението на съда, а до тогава България да се въздържа от включване на военни в Мисията на Европейски Съюз.

Социалистите акцентират, че искат преустановяване на войната и дипломатически договаряния за определяне на мир.

Припомняме, искането за военната помощ за Украйна беше импортирано в КС на 23 декември 2022 година То беше подписано от 26 депутати от " Възраждане " и 24 народни представители от Българска социалистическа партия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР