Президентът да избира между шефа на НС, на БНБ и

...
Президентът да избира между шефа на НС, на БНБ и
Коментари Харесай

Президентът да избира между шефа на НС, на БНБ и на ВКС за служебен премиер, а министър-председателят да избира кабинета, гласи проектопромяна в конституцията

Президентът да избира сред шефа на Народно събрание, на Българска народна банка и на Върховен касационен съд за министър председател, а министър-председателят да избира кабинета, написа в плана за промени в конституцията, импортиран в Народно събрание от ГЕРБ, ПП/ДБ и Движение за права и свободи.

ПП-ДБ няма да се откажат от концепцията 24 май да е народен празник, стана ясно от конференцията, която групировката даде откакто те, ГЕРБ и Движение за права и свободи внесоха общ законопроект за смяна в конституцията. „ 24 май не е просто празник, залагаме идеология за бъдещите генерации, че през култура, обучение и просвета България ще просперира и ще е сполучлива европейска страна “, съобщи Кирил Петков на въпрос дали въпреки всичко са подготвени да се откажат, с цел да получат поддръжка от Българска социалистическа партия, които имат такова изискване.

Атанас Атанасов пък сподели, че референдум се организира по избран ред, който е подбуден от закона. Ние променяме конституцията, съобщи Атанасов на въпрос дали не е по-добре, преди да се трансформира националният празник, да има национално допитване.

Според Атанас Атанасов обаче сърцевината на смяната е правосъдната промяна. „ По отношение на служебното държавно управление намерихме надеждна форма. При постоянното държавно управление Народно събрание избира претендент за министър-председател и по негово предложение се избира съставът на държавното управление. Ние предлагаме при длъжностен кабинет президентът да си избере министър председател сред един от тримата – ръководител на Народно събрание, началник на Българска народна банка и ръководител на Касационен съд, и по предложение на този претендент за министър председател да бъде образуван Министерски съвет. Така се основава самостоятелност на това държавно управление, тъй като другояче зависи от един човек “, изясни водачът на ДСБ.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР