Президентът би трябвало вече да е преценил, но като че

...
Президентът би трябвало вече да е преценил, но като че
Коментари Харесай

2 април - най-подходящата дата за изборите?


Президентът би трябвало към този момент да е решил, само че сякаш датата 2 април е най-подходяща за новите предварителни парламентарни избори. Другото значи да отидем на избори след великденските празници, което е повече от месец продължение на живота на 48-ото Народно заседание, което не е съумяло да създаде държавно управление.

Това съобщи преподавателят по конституционно право в СУ " Свети Климент Охридски " проф. Пламен Киров пред bTV.

Той изясни, че е неконституционно съображение е приемането на законопроекти в Народното събрание. На 99% % бе предстоящо Президентът би трябвало след връщане на мандата на Българска социалистическа партия, да дефинира датата за изборите, да разпусне Народното събрание и да назначи ново служебно държавно управление.
 Служебният кабинет регистрира триумфи перо по перо, заварил Обновена
Служебният кабинет регистрира триумфи перо по перо, заварил " страна на пауза "

Гълъб Донев даде държавното управление си като образец за ръководство в екип

В един идващ парламент би трябвало да се събере належащо болшинство, което да планува периоди за президента не по дни, а по часове по кое време да разпусне Народното събрание. Единственото нещо, което може да забави разпускането на Народното събрание, е да се плануват два месеца, тъй че изборният ден да бъде в неделя , разяснява проф. Пламен Киров.

Той няма да запомни 48-ото Народно заседание с нищо положително. Всеки идващ парламент, в случай че работи по този метод, както настоящето Народно заседание, има заплаха да се отвори кутията на Пандора, предизвести проф. Киров.

Проф. Пламен Киров счита, че за смяна на формата на държавно ръководство от парламентарна в президентска република, е най-много за политическа консултация с жителите. Как с референдум непосредствено ще скочим в привикване на Велико Народно заседание, недоумява конституционалистът.
 Нинова връща мандата в понеделник, Радев си го взима във вторник
Нинова връща мандата в понеделник, Радев си го взима във вторник

Президентът ще одобри представителите на Българска социалистическа партия на 24 януари от 10:00 часа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР