Президентът беше оставен с неособено голям избор на кого да

...
Президентът беше оставен с неособено голям избор на кого да
Коментари Харесай

Симов: Изборът на БСП е очакван, изпълнява задачи на президента

Президентът беше оставен с неособено огромен избор на кого да даде третия мандат. Мандат на " Демократична България " щеше да донесе големи репутационни вреди на Румен Радев, защото това би бил мандат за сформиране на евро-атлантическа коалиция, а следователно къде остават обвиняванията към войнолюбците, ястребите.

 

" Български напредък " е в желеобразно положение и мандат за тази партия щеше да значи опит за супер всеядно ръководство.

 

За Движение за права и свободи беше ясно, че няма да получат мандата, макар че за първи път от 10 години насам ги чух да го изискат.

 

Това сподели пред БНР Александър Симов, член на Националния съвет на Българска социалистическа партия и някогашен народен представител.

 

И добави, че изборът на Българска социалистическа партия е предстоящ, защото извършва политически задания на президента. " Една от дилемите на президентската институция е да продължи офанзивите против Българска социалистическа партия. Там има борба за преодоляване на левицата. Третият мандат слага Българска социалистическа партия пред тестване, тъй като е отговорност. Длъжни сме да поканим всички на диалог и да забележим какви са линиите на единодушие. Ако Българска социалистическа партия успее да сформира държавно управление, то би трябвало да е тотална диаметралност на служебното, защото политиката на служебния кабинет е нездравословна за България ", сподели той. 

 

Според него на " Дондуков " 2 до последно са обмисляли кой вид е най-подходящ, с цел да прави работа на президентството. " Със спрягането на името на Атанас Пеканов за нов длъжностен министър председател виждам в президентството тактика за оформяне на контурите на нова политическа групировка, която " Дондуков " 2 желае да сътвори. Има опит за основаване на нещо ново полуляво, което още веднъж да удари Българска социалистическа партия. Ще има опит Пеканов да бъде стартиран като партиен водач. От страна на левите хора към този момент стартира да има съмнение към президентството. На Българска социалистическа партия й омръзна да бъде курбан на всевъзможни нечисти политически ползи ", добави Симов.

 

Той е безапелационен, че на България й би трябвало политическо държавно управление с ясна политическа отговорност, а не криене зад експертни фигури. " Но ще бъде мъчно постигането на държавно управление. Третият мандат беше жертван авансово поради характерната позиция на ГЕРБ, които са в избирателен режим ", счита някогашният народен представител от Българска социалистическа партия.

 

Вредно е в границите на две години България да е в режим на предварителни избори, само че още по-вредно е служебно държавно управление, което не е безпристрастен участник, а се меси съществено в в политически развой ", счита той и се усъмни, че се върви към смяна на управническия модел на страната.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР