Президентът Байдън ще обяви изтегляне на всички американски войски от

...
Президентът Байдън ще обяви изтегляне на всички американски войски от
Коментари Харесай

Байдън ще обяви изтегляне на американските войски от Афганистан до 11 септември

Президентът Байдън ще разгласи евакуиране на всички американски войски от Афганистан до 11 септември, поставяйки завършек на най-дългата водена от Съединени американски щати война, макар предизвестия от военните му съветници, че това евакуиране може да провокира повишаване на същите терористични закани, поради които стотици хиляди военни водиха война през последните 20 години, написа в. " Ню Йорк таймс ".

С отхвърлянето на настояването на Пентагона Съединени американски щати да останат в страната, до момента в който афганистанските сили за сигурност не станат способни сами да се оправят с талибаните, Байдън наложи политиката, за която от дълго време призоваваше, само че до момента не контролираше. Сега, откакто години наред се обявяваше срещу продължително американско военно наличие в Афганистан, президентът прави нещата както намира за добре, като крайният период съответствува с 20-годишнината от терористичните офанзиви, написа изданието.

Високопоставен представител на администрацията на Байдън сподели, че президентът счита, че в случай че се схване метод според от изискванията на терен, американските войски в никакъв случай няма да си тръгнат от Афганистан. Официалното известие се чака по-късно през днешния ден.

Близо 2400 американци са починали в Афганистан в спор, който е коствал към 2 трилиона $.

Високопоставен представител на администрацията сподели, че изтеглянето на войските ще стартира преди 1 май и ще завърши преди символичната дата 11 септември. На всевъзможни офанзиви против изтеглящите се войски на НАТО ще се реагира силово, сподели източникът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР