Президентът Байдън планира да изпрати директора на ЦРУ Бил Бърнс

...
Президентът Байдън планира да изпрати директора на ЦРУ Бил Бърнс
Коментари Харесай

Шефът на ЦРУ ще се срещне с преговарящите за прокарване на сделка за заложници в Газа: доклад

Президентът Байдън възнамерява да изпрати шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Бил Бърнс да се срещне с катарски, египетски и израелски договарящи, с цел да помогне за постигането на договорка, която ще накара Хамас да освободи всички свои заложници в подмяна на преустановяване на огъня в Газа, споделиха публични лица.

Очаква се Бърнс да отиде в Европа през идващите дни, с цел да се срещне с министър-председателя на Катар Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани, шефа на Мосад на Израел Дейвид Барнеа и шефа на египетското разузнаване Абас Камел, споделиха източници, осведомени с проектите, пред Washington Post.

Катар и Египет водят договарянията, които остават в застой, като Израел и Хамас отхвърлят да одобряват изискването на другата страна за краткотрайно помирение и замяна на заложници.

Очаква се Бърнс да помогне за прокарването на договарянията, защото Съединени американски щати остават деен член на масата за договаряния, като договарящите се чака да „ окажат взаимен напън върху Хамас “, сподели почитан израелски служ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР