Президентът Байдън остава отворен за възможна среща с руския си

...
Президентът Байдън остава отворен за възможна среща с руския си
Коментари Харесай

Саки: Президентът Байдън е отворен за среща с Путин, ако тя може да е полезна


Президентът Байдън остава отворен за допустима среща с съветския си сътрудник Владимир Путин, в случай че нещата се развият в посока, при която такава среща ще бъде сметната за потребна, сподели на конференция във вторник говорителката на Белия дом Джен Саки. По думите й президентът се среща постоянно със съветниците си по национала сигурност по отношение на настоящата обстановка към Украйна.

Байдън счита, че дипломацията е най-хубавото решение на рецесията, увери говорителката, само че предизвести, че няма по какъв начин да са наясно с проектите на Владимир Путин.

На въпрос дали през последната седмица се е трансформирало мнението на президента Байдън, че съветската инвазия в Украйна е неизбежна, Саки отговори уклончиво:

„Неизбежна“ е много мощна дума, нали?“

Запитана дали се чакат хакерски атаки от страна на Русия, както предизвести Департаментът по вътрешна сигурност, тя отговори, че към този момент администрацията е фокусирана повече върху военните аспекти на казуса с Русия и Украйна.

Саки удостовери решимостта на Съединени американски щати да изпълнят отговорностите си на съдружник към страните от НАТО. Тя акцентира защитният темперамент на този боен съюз и че точно в този подтекст е взето решението за слагане в подготвеност на американски бойци, които да реагират при потребност.

 

 
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР