Президентът Байдън каза в понеделник, че болниците в Ивицата Газа

...
Президентът Байдън каза в понеделник, че болниците в Ивицата Газа
Коментари Харесай

Израел предлага инкубатори за бебета от Газа, след като Байдън каза, че болниците „трябва да бъдат защитени“

Президентът Байдън сподели в понеделник, че лечебните заведения в Ивицата Газа „ би трябвало да бъдат предпазени “, откакто Световната здравна организация разгласи обстановката за пациентите на палестинската територия най-голямата болница, Ал Шифа, „ ужасна и рискова. “

„ Моята вяра и очакване е, че ще има по-малко натрапчиви дейности във връзка с лечебните заведения “, сподели господин Байдън в отговор на въпроси на публицисти.

Ал Шифа е в сърцето на град Газа и в центъра на с напрежение опълчване. Израел упреква Хамас, че има под земята щаб под обширното оборудване, което Хамас и лекарите в Ал Шифа отхвърлят. Както израелски, по този начин и американски чиновници подчертаха, че Хамас има дълга история на позициониране на оръжия и бойци в цивилни домове, учебни заведения и лечебни заведения. в медицинския център „ безчовечен “.

„ Нямаме електричество. Няма вода в болничното заведение “, сподели хирургът в понеделник, съгласно MSF. „ Няма храна. Хората ще умрат след няколко часа без работещи вентилатори. “

Хирургът сподели, че личният състав и пациентите в болничното заведение се нуждаят от безвредно прекосяване, с цел да се изтеглят.

„ Медицинският екип се съгласи да напусне болничното заведение единствено в случай че пациентите бъдат евакуирани първо: ние не желаеме да напущаме нашите пациенти. Има 600 приети в болница пациенти, 37 бебета, някой, който се нуждае от интензивно поделение, не можем да го оставим ", сподели хирургът в понеделник. < /p>

На косъм остана ориста на десетки бебета, останали без кувьози след прекъсването на тока в болничното заведение през уикенда. Изображенията, предоставени от лекари в Ал Шифа на здравната организация с нестопанска цел „ Медицинска помощ за палестинците “, демонстрират бебета, положени дружно на кревати, покрити с алуминиево фолио и одеяла, в опит да ги стоплят.

„ Става зима и Времето в този момент става по-студено. Поради тази причина, без да имат подобаваща температура за тях, те неотложно умират ", сподели Мехдат Абас, общоприет шеф на ръководеното от Хамас Министерство на здравеопазването, сподели пред CBS News в понеделник. „ Надявам се – уповавам се – че ще останат живи макар бедствието, през което минава тази болница. “

Израелските военни споделиха, че се пробват да координират прехвърлянето на специфични инкубатори към Ал Шифа. Инкубаторите няма да се нуждаят от свързване към източник на зареждане, сподели подполковник Амнон Шефлър за CBS News. Шефлер сподели, че тези инкубатори могат да се употребяват за прекачване на бебета в друго оборудване.

IDF сподели в неделя, че е оставила към 80 галона гориво отвън Ал Шифа, с цел да помогне за зареждането на своя генератор, което съгласно тях Хамас е предотвратил болничния личен състав от събиране. Медицинският шеф на болничното заведение сподели, че това количество гориво би било задоволително единствено за зареждане на генератора за 15 до 30 минути.

Извън Ал Шифа от ден на ден и повече мъртви тела бяха жестоко складирани дружно, доста от земята. Моргите са били цялостни или без ток, тъй че труповете са оставени да се разлагат.

Службата по филантропичните въпроси на Организация на обединените нации (OCHA) съобщи във вторник, че съгласно известията всички лечебни заведения в северната част на Газа като се изключи една не работят „ заради липса на ток, медицински консумативи, О2, храна и вода, усложнени от бомбардировки и боеве в покрайнините им. "

Той сподели, че единственото оборудване, което към момента може да приема пациенти, е болничното заведение Ал Ахли в град Газа, която съгласно него е изправена пред " възходящ дефицит и провокации. "

Организация на обединените нации пресмята, че към 1,5 милиона души - повече от две трети от популацията на Газа - са избягали от интензивните боеве в северната част на Газа, с цел да се насочат на юг, само че пътят по пътя е бил подъл и цялостен с покруса.

„ Това беше доста рисково пътешестване, нали знаете, прекосяване през региони, където се водеха борби, с цел да пресечете фронтовата линия в зона, следена от Израел, “ Томас Уайт, шеф на организацията на Организация на обединените нации, която работи в палестинските територии, UNRWA, сподели пред колегата на CBS News BBC News във вторник.

UNWRA предлага помощ, в това число храна и заслон, на хора, които съумяват да стигнат до южните Газа, доста от които идват на практика без лични движимости.

„ Те отиват на юг… Можете безусловно да ги видите да седят в профил на пътя, въздишка на облекчение. Чувство на облекчение, че са отвън зоната на доста деен спор. Но тогава, несъмнено, въпросът е: Какво следва? ", сподели Уайт. " Знаете ли, " Пристигнах с найлонова торба с движимости и в този момент би трябвало да намеря заслон някъде. Какво крие бъдещето за мен? “ Така че, доста страсти за хората, които напущат севера. "

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР