Президентът Байдън изпраща допълнителна военна помощ на Израел след атаката

...
Президентът Байдън изпраща допълнителна военна помощ на Израел след атаката
Коментари Харесай

Джо Байдън изпраща военна помощ на Израел след атаката на Хамас

Президентът Байдън изпраща спомагателна военна помощ на Израел след офанзивата на Хамас против Южен Израел.

Белият дом сподели, че господин Байдън е разговарял с израелския министър председател Бенямин Нетаняху за „ невижданото и ужасяващо нахлуване “.

Съединени американски щати също работят за инспекция на известията, че техни жители са измежду убитите и пленените, сподели държавният секретар Антъни Блинкен. убити и 100 отвлечени.

В Газа минимум 313 души са били убити след ответни израелски въздушни удари, съгласно палестински чиновници.

Допълнителна военна помощ на Израел ще бъде изпратена през идващите дни, се споделя в изказването на Белия дом, добавяйки, че Съединени американски щати работят, с цел да подсигуряват, че враговете на Израел няма да се опитат да се възползват от обстановката.

Г-н Блинкен сподели, че чиновниците преглеждат отчети, че американски жители са били хванати.

„ Имаме известия, че няколко американци са измежду починалите. Работим доста интензивно, с цел да проверим тези известия ", сподели той пред американска телевизия в неделя. Други страни, в това число Франция, Украйна и Тайланд, също оповестиха за смъртни случаи

Той сподели пред ABC, че „ това е солидна терористична офанзива, която убива израелски цивилни в техните градове, в домовете им и както видяхме толкоз образно, безусловно влачи хора през границата с Газа.

" Така че, можете да си визиите въздействието, което това има в целия Израел. И светът би трябвало да бъде погнусен от това, което е видял. "

Посланикът на Израел в Съединени американски щати Майкъл Херцог сподели пред CBS News, че схваща, че американци има измежду бойците и цивилните, отвлечени в Южен Израел, само че не разполага с детайлности.

Хамас сподели, че помощта от Иран му е помогнала да извърши офанзивата си, включваща ракети, дронове и бойци на парапланери и видяла стотици бойци да пробиват израелските гранични укрепления към линията Газа.

" Като смут филм “ – посетителите на фестивала избягаха в градушка от патрони Майка моли за помощ при намирането на щерка, забелязана при похищение видео Какво знаем за израелските заложници, взети от Хамас

Г-н Блинкен сподели, че Съединени американски щати не са видели доказателства за иранско присъединяване в офанзивата, само че че Иран е помагал на основаната в Газа формация от години.

" Хамас нямаше да бъде Хамас без поддръжката, която е получени в продължение на доста години от Иран. Все още не сме видели директни доказателства, че Иран стои зад тази съответна офанзива или е забъркан. Но поддръжката от доста години е ясна “, сподели той пред американска телевизия.

Президентът на Иран Ебрахим Раиси изрази поддръжка за офанзивата на Хамас, като сподели, че Израел би трябвало да бъде арестуван да регистрира застрашаването на района.

Съединени американски щати изпращат милиарди долари военна помощ на Израел, непосредствен съдружник, всяка година. След Втората международна война Израел има е най-големият общ адресат на задгранична помощ от Съединени американски щати.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации би трябвало да се събере скоро в Ню Йорк, с цел да разиска насилието в Израел и Газа.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР