Президентът Байдън изнесе остро обръщение за състоянието на Съюза в

...
Президентът Байдън изнесе остро обръщение за състоянието на Съюза в
Коментари Харесай

Байдън: Няма да се поклоним на Путин. И няма да погребем истината за 6 януари

Президентът Байдън изнесе остро послание за положението на Съюза в четвъртък вечерта, в което показа някогашния президент Доналд Тръмп като опасност за демокрацията на Америка. Реакциите отляво измежду словото му са доста позитивни: държавният глава приказва ясно, без лапсуси или паузи и се концентрира върху тематика, с която може да завоюва по-умерените републиканци - външната политика (по-конкретно - войната в Украйна). 

Байдън по този начин и не произнесе името на Тръмп, употребявайки вместо това обръщението " моя предходник ", обвинявайки десния популист, че не е подкрепил съюзниците на Съединени американски щати в чужбина и е възприел антидемократични хрумвания в Съединени американски щати.

" Свободата и демокрацията са подложени на офанзива както вкъщи, по този начин и в чужбина едновременно ", сподели Байдън, като прикани Конгреса на Съединени американски щати да утвърди законопроекта от над 60 милиарда $ военна помощ за Украйна. " Моето обръщение към президента Путин, който познавам от доста време, е просто: ние няма да напуснем. Ние няма да се поклоним. Аз няма да се поклоня.  Историята ни гледа ", акцентира американският президент, предизвиквайки бурни аплодисменти в Капитолия.

Biden: My message to Putin is simple. We will not walk away. We will not bow down! I will not bow down.
— Acyn (@Acyn)

Веднага по-късно Байдън сложи в центъра на вниманието заканите вкъщи, споменавайки за щурма на Капитолия на 6 януари 2021 година, проведен от поддръжници на Тръмп, които през 2020 година се пробваха да анулират резултатите от изборите. 

" Моят предходник - и някои от вас тук - се пробват да погребат истината за 6 януари - аз няма да го направя ", сподели Байдън. " Това е миг да се каже истината и да се погребат лъжите. Ето една елементарна истина. Не можеш да обичаш страната си единствено когато печелиш ", акцентира президентът на Съединени американски щати.

" Моят живот ме е научил да одобрявам свободата и демокрацията ", сподели Байдън. " Бъдеще, стъпило на главните полезности, които са определящи за Америка - почтеност, пристойност, достолепие, тъждество. Да почитаме всички. Да даваме на всеки обективен късмет. Да не даваме заслон на омразата. Сега някои други хора на моята възраст (Доналд Тръмп - бел. ред.) виждат друга история - американска история на засегнатост, възмездие и отмъщение. Аз не съм като тях ", уточни Байдън.

Президентът на Съединени американски щати обърна внимание на своите достижения в региона на инфраструктурата и производството, като настоя Конгресът да утвърди повече помощ за Украйна, по-строги правила за миграцията и по-ниски цени на медикаментите. Той също по този начин се опита да подсети на гласоподавателите за обстановката, която наследи, когато встъпи в служба през 2021 година измежду вилнееща пандемия и свиваща се стопанска система.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР