Президентът Байдън е готов да сключи сделка с Китай, която

...
Президентът Байдън е готов да сключи сделка с Китай, която
Коментари Харесай

Байдън носи голяма победа на Китай с военна сделка, казват експерти: „Невероятно лошо решение“

Президентът Байдън е подготвен да подписа договорка с Китай, която ще ограничи потреблението на изкуствен интелект в нуклеарните оръжия.

< Байдън ще се срещне с китайския президент Си Дзинпин в сряда на срещата на върха на Азиатско-тихоокеанското икономическо съдействие (АТИС) в Сан Франциско, където се чака двамата водачи също да подпишат съглашение за ограничение на потреблението на ИИ във военни приложения, съгласно a отчет от Business Insider.

Според отчета Байдън и Си ще се съгласят да лимитират потреблението на AI в системите, които управляват и разполагат нуклеарни оръжия, както и потреблението на технологията в самостоятелни оръжейни системи като дронове. < /p>

Сделката идва, защото двете страни постоянно се оказват в несъгласие, като напрежението продължава да пламва по въпроси, които включват шпионските действия на Китай в Съединени американски щати и продължаващото военно струпване на юг Китайско море. Но договорката идва в това време, когато мнозина предизвестиха за възходящите последствия от разрешаването на безкрайно потребление на AI в борба, нова действителност, която докара до възходящи етични опасения.

Фил Сийгъл, създателят на Центъра за усъвършенствана подготвеност и симулация на отговор на закани (CAPTRS), сподели пред Fox News Digital, че такова съглашение е „ належащо “, макар че той твърди, че други огромни сили като Русия също би трябвало да бъдат включени в пакта.

„ Предвиждам, че те ще сключат договорка за ръководени от изкуствен интелект самостоятелни оръжия на бойното поле, които би трябвало да бъдат единствено за разузнаване, а не за битка; в противоположен случай светът ще стане доста рисково място “, сподели Сийгъл. „ Мисля, че има още нещо, което следва и е належащо да ни предпазим от прекосяване към непрекъсната война. “

Но Кристофър Александър, основен анализатор на Pioneer Development Group, сложи под въпрос нуждата от такава договорка, акцентирайки, че Съединени американски щати ще се откажат от стратегическо преимущество, което сега имат над Китай.

„ Това е необикновено неприятно решение “, сподели Александър пред Fox News Digital. „ Като стартираме с това, че Китай изостава от Съединени американски щати в качествата на AI; тъй че администрацията на Байдън просто отстъпи стратегическо преимущество. Освен това AI оказва помощ за понижаване на напрежението за възстановяване на вземането на решения, което е от решаващо значение за попречване на неприятно решение за стартиране на нуклеарни оръжия. “

Както Китай, по този начин и Съединени американски щати се надпреварват да интегрират потреблението на AI в армията, защото технологията продължава да напредва бързо, проправяйки пътя за приложения, които биха били потребни в борба. Но и двете страни наподобява са осъзнали заплахата от разрешаването на неограничената приложимост на AI, като и двете страни са страни по съглашение по-рано тази година, което утвърждава виновното потребление на AI в армията.

Но Самуел Манголд- Ленет, щатен редактор във The Federalist, сложи под въпрос дали може да се разчита на Китай да съблюдава такова съглашение, акцентирайки неналичието на придържане на страната към Парижкото съглашение за климата.

„ Глупаво е да имаме вяра, че Китай ще го направи съблюдават всяко съглашение, ограничаващо потреблението на изкуствен интелект в нуклеарни оръжия. Вижте Парижкото съглашение за климата: макар че се съгласи да понижи въглеродните излъчвания, Китай продължи да бъде един от най-големите замърсители в света. Той също по този начин не зачита правата на индивида или интелектуалната благосъстоятелност, " Манголд-Ленет сподели пред Fox News Digital.

„ Китайското управление няма отношение към съглашения, които биха могли да забавят устрема му за дестабилизиране на международния ред и изместване на Съединени американски щати като хегемон. Съединени американски щати би трябвало да продължат да създават системи за ИИ, които подсигуряват националната сигурност и отбраната на нашите ползи — нашите врагове сигурно ще създадат същото. "

Белият дом не отговори незабавно на искане на Fox News за коментар.


Оригинален източник на публикация: Байдън дава огромна победа на Китай с военна договорка, специалисти споделят: „ Невероятно неприятно решение “

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР