Президентът Башар Асад няма бъдеще в управлението на Сирия, заяви

...
Президентът Башар Асад няма бъдеще в управлението на Сирия, заяви
Коментари Харесай

САЩ: Башар Асад няма бъдеще в управлението на Сирия

Президентът Башар Асад няма бъдеще в ръководството на Сирия, съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън, представен от Reuters.

След среща в Женева с пратеника на Организация на обединените нации за Сирия Стaфан де Мистура, която окачестви като "плодотворна ", Тилърсън означи, че "царуването на семейство Асад отива към края си " и че в този момент "единственият въпрос е по какъв начин да бъде осъществено това ". По думите на държавния секретар Съединени американски щати желаят "цялостна и единна Сирия без роля на Асад в ръководството ".

Тилърсън сподели още, че отдръпването на Асад от властта би трябвало да стане посредством мирния развой в Женева, управителен от Мистура, само че акцентира, че отдръпването на сирийския водач не е "предпоставка " за започването на този развой.



Очаква се през идващите седмици Стaфан де Мистура да свика отначало мирните договаряния за Сирия под егидата на Организация на обединените нации на фона на последните победи на бойното поле на силите на Асад, подкрепяни от Русия.

След срещата си с първия посланик на Съединени американски щати Де Мистура влезе във видеоконферентна връзка със Съвета за сигурност на Организация на обединените нации в Ню Йорк, на която разгласи, че възнамерява на 28 ноември да се състои нов кръг от междусирийските диалози под негово ходатайство. В досегашните седем такива срещи представителите на сирийската съпротива нито един път не са имали директни контакти с пратениците на режима в Дамаск.



От женевския кротичък развой са изключени "Ислямска страна " и други радикални групировки.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР