Президентът Александър Лукашенко обвини зложелатели на Беларус в опит да

...
Президентът Александър Лукашенко обвини зложелатели на Беларус в опит да
Коментари Харесай

Лукашенко обвини зложелатели, че се опитват да навредят на Беларус

Президентът Александър Лукашенко упрекна " зложелатели " на Беларус в опит да задушат страната му, заяви Ройтерс, като се базира на осведомителна организация БелТА.

В първите си мнения след насилственото кацане на пътнически аероплан на ирландската самолетна компания Ryanair в Минск, провокирало остра интернационална реакция, Лукашенко отбрани дейностите на някогашната руска република.

В отговор на рецензиите президентът осъди офанзивите против страната му, при които съгласно него са били преминати доста червени линии, показва Франс прес, базирайки се също на беларуската държавна информационна организация.

" Нашите недоброжелатели в чужбина и в страната трансформираха методите си за офанзива против страната ни. Те прекрачиха доста червени линии, минаха границите на здравомислието и на човешкия морал ", съобщи Лукашенко в тирада пред парламентаристи и други висши представители на властта.

Президентът осъди " модерната хибридна война " против Беларус, която назова " място за опити ", която ще продължи в източна посока.

Лукашенко постоянно упреква американците и европейците, че се стремят да го смъкват, а след това да атакуван Русия на Владимир Путин, главния му съдружник, напомня Агенция Франс Прес.

" Действах законно, защитавайки хората си ", сподели той. Обвиненията, че е изпратил изтребител МиГ-29, с цел да принуди самолета на Ryanair да кацне, съгласно него са " безспорна неистина ". " Мисията на изтребителя бе да откри връзка, да придружи пътническия аероплан при кацането му при положение на незабавна обстановка ", изясни беларуският водач.

На борда на самолета, кацнал по неотложност в Минск, е имало по думите на Лукашенко терорист и други страни са знаели за това. Сигналът за бомба в самолета е пристигнал съгласно президента от Швейцария, заяви ТАСС, базирайки се на телевизия АТН.

Беларуският водач сподели, че всеки ден в страната му има предизвестия за бомби за учебни заведения, университети, предприятия. Според него се изпращат закани и за бомби в самолети " от ай пи адреси в Полша, Литва и Латвия. Във всеки случай сме реагирали съответно на получената информация ", добави той.

Беларуският президент предизвести, че в случай че в страната му стартира въоръжен спор, ще има риск от международна война. Той прикани задграничните страни да не се пробват да дестабилизират ситуацията в страната му. " Обръщам се към цялата международна общественост: няма смисъл да бъде разклащана Беларус! Ние сме дребна страна, само че ще отговорим съответно. В света има сходни образци. А преди да вършиме внезапни недомислени придвижвания, спомнете си, че Беларус е центърът на Европа. И в случай че тук нещо пламне, това е следващата международна война ", сподели Лукашенко.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР