Президентът (1997 г.- 2002 г.) Петър Стоянов и граждански форум

...
Президентът (1997 г.- 2002 г.) Петър Стоянов и граждански форум
Коментари Харесай

Петър Стоянов даде старт на кампания за награда за гражданска доблест в помощ на украинските бежанци

Президентът (1997 г.- 2002 г.) Петър Стоянов и цивилен конгрес от общественици и интелектуалци откриха в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция медийна акция за номиниране на доброволци, които са оказали поддръжка на украинските бежанци. На доброволците ще бъде връчена премия за гражданска героизъм и човешка добрина.

Наградата ще се присъжда както на обособени жители и доброволци, които оказват помощ на бежанците от Украйна, по този начин и на организации. Номинациите ще се събират посредством уеб страницата Ukraine-Award.org.

Организаторите се надяват да покажат многообразието от истории за взаимност и взаимопомощ. Екипът на Гражданския конгрес ще прегледа номинациите и през октомври премията ще бъде връчена.

Целта на премията е да се предизвикват деянията на добрина, уточни Петър Стоянов на брифинга в пресклуба на Българска телеграфна агенция.

„ Тоталната експанзия може да се прегледа от доста аспекти, само че аспектът за човешката взаимност е извънредно значим. У нас идват майки с деца, които не са сигурни, че ще има къде да се върнат “, разяснява той.

По думите му има доста образци за положително - даже пенсионери отделят по 10-15 лв., с цел да оказват помощ на украинските бежанци у нас, доброволци подаряват храни и средства. Така оказваме помощ на себе си и се преоткриваме като положителни хора, счита Петър Стоянов.
„ Проявите на тази човешка взаимност разсъниха възприятието ми на горделивост, че съм българин “, съобщи още той.

Към организационния комитет за премията се включват Софийският университет, Нов български университет и българският ПЕН клуб на писателите. При представянето на самодейността с изключение на Петър Стоянов, участваха и писателите Здравка Евтимова и Теодора Димова, Юлиана Методиева, проф. Георги Фотев.

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР