Президент САЩ Доналд Тръмп уволни държавния секретар Рекс Тилърсън на

...
Президент САЩ Доналд Тръмп уволни държавния секретар Рекс Тилърсън на
Коментари Харесай

Тръмп уволни държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън

Президент Съединени американски щати Доналд Тръмп уволни държавния секретар Рекс Тилърсън на фона на подготовката за идната среща с Корейската народнодемократична република(КНДР), съобщи „ Вашингтон пост “.

Тилърсън ще бъде сменен от шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпео. Ръководството на разследващата организация ще поеме досегашният заместник-директор Джина Хаспъл.

В изявление, изпратено до медията, Тръмп похвали Помпео и Хаспъл.

„ Горд съм да предлагам шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпео за нашия нов държавен глава. Майк приключи преди всичко в класа си в „ Уест Пойнт “, служи с почести в американската войска и приключи с отличие юридическия факултет на Харвард “, сподели Тръмп.

„ Джина Хаспъл, заместник-директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ, ще бъде номинирана да размени Помпео, което ще я трансформира в първата жена шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ - историческо събитие. Майк и Джина работят дружно от повече от година и посред им има огромно взаимно почитание “, добави той.

Тръмп похвали и Тилърсън, като му благодари за службата и съобщи, че през последните 14 месеца са били реализирани много неща.

„ Изключително съм признателен на президента Тръмп за това, че ми разреши да послужвам като шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ и че ми даде опцията да поема поста на държавен секретар. Неговото водачество направи Америка по-сигурно място и аз чака с неспокойствие да съставлявам него и американският народ пред света, с цел да допринеса за просперитета на Америка. Работата ми с великите мъже и дами в Централно разузнавателно управление на САЩ, най-отдадените и надарени държавни чиновници, които съм срещал, беше огромна чест. “, разяснява Помпео.

Хаспъл също  излезе с изявление, в което съобщи, че е разчувствана от покачването.

„ След 30 години като чиновник на Централно разузнавателно управление на САЩ, предходната година имах достойнството да бъда заместник-директор дружно с Майк Помпео. Благодарна съм на президента Тръмп за опцията и за мен е огромна чест да получа неговото доверие и да бъда номинирана за идващият шеф на Централно разследващо ръководство “, добави Хаспъл.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР