Президент е в Мадрид за срещата на върха на лидерите

...
Президент е в Мадрид за срещата на върха на лидерите
Коментари Харесай

Румен Радев бе гост на официална вечеря на краля на Испания

Президент е в Мадрид за срещата на върха на водачите на 30-те страни членки на НАТО

Президентът Румен Радев участва на тържествена вечеря, която кралят на ИспанияФелипе Шести дава за всички участници в срещата на върха на НАТО.

Срещата на върха на водачите на 30-те страни членки на НАТО в Мадрид има изключителни ограничения за сигурност.

На форума се чака да одобряват ограничения за подсилване на източния фланг на алианса и увеличение на числеността на силите за бързо реагиране, както и способи за оказване на спомагателна помощ за Украйна във войната против Русия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Друга централна тематика ще бъде възможното приемане на Швеция и Финландия в НАТО, което за момента е блокирано от Турция.

По-рано през днешния ден генералният секретар на Северноатлантическия съюз Йенс Столтенберг съобщи, че нахлуването на Русия в Украйна е довело до „ коренна смяна в метода на НАТО към защитата и страните членки на алианса ще би трябвало да усилят своите военни разноски в един все по-нестабилен свят “.

Едва девет от 30-те страни в НАТО извършват поставената от алианса цел за обособяване на 2 % от брутния вътрешен артикул за защита за 2022 година. По данни на Франс прес това са Гърция, Съединени американски щати, Полша, Литва, Естония, Обединеното кралство, Латвия, Хърватия и Словакия.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР