Презентация с акценти от окончателния План за възстановяване и устойчивост

...
Презентация с акценти от окончателния План за възстановяване и устойчивост
Коментари Харесай

Василев: Планът за възстановяване закъсня с 37 дни, показаха с презентация варианта

Презентация с акценти от окончателния План за възобновяване и резистентност разгласява кабинетът. Показани са насоките, по които ще се работи, както и плановете, които ще получат милиони финансиране от Европейски Съюз.

В Плана има 4 съществени стълба – „ Иновативна България ”, „ Зелена България ”, „ Свързана България ” и „ Справедлива България ”, като най-голямо финансиране ще получи „ Зелена България ” -  41,8%. На второ място се подрежда „ Иновативна България ”, следвани от „ Свързана България ” и „ Справедлива България ”.

След края на Министерски съвет финансовия министър Асен Василев съобщи, че Планът е на обща стойност над 13 млрд лева Националното съфинансиране е над 2 милиарда лева Закъснението на документа по думите му било 37 работни дни. Василев увери, че България ще получи средствата в границите на тази година. 

По думите му до края на деня е допустимо обединението да излезе с обща позиция за съветския дипломат у нас Елеонора Митрофанова. 

На въпроса каква е позицията на България за това, че Европейска комисия разисква налагането на ембарго на вноса на въглища, петрол и газ, вицепремиерът отговори, че позицията може да бъде изказана от министър-председателя.

Целият документ на Плана вижте   

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР