Презастрояването на Пловдив е факт от години и създава редица

...
Презастрояването на Пловдив е факт от години и създава редица
Коментари Харесай

Слави Георгиев предлага мерки за борба с презастрояването в ...

Презастрояването на Пловдив е реалност от години и основава редица проблеми като замърсен въздух, рекордно РЗП в статистиката, което постоянно е за сметка на нови паркове и зелени площи. Детските градини в по-новите квартали пък са ъгъл.

Затова самостоятелният общински консултант Слави Георгиев ще търси разговор с администрацията на кмета Здравко Димитров и останалите старейшини за понижаване вредите от поголовното строителство. Той е приготвил проект от три точки, който цели понижаване презастрояването в града, увеличение на зелената му система и развиването на инфраструктурата. Идеите си Георгиев ще предложи по време на разглеждането на проектодокумента на „ Програмата за предписание на общински парцели “ и ще упорства те да залегнат в него.

Според него, с цел да се решат проблемите на Пловдив, всяка година общината би трябвало да преотрежда свои парцели за застрояване в парцели за озеленяване. Другата значима глава, която би трябвало да залегне в документа, е за придобиване на парцели за общинска инфраструктура - детски градини, ясли и учебни заведения.

„ Това е изключително належащо поради бързото разгръщане на Пловдив в южна и западна посока, където в близко бъдеще ще имаме удвояване на регионите “Южен” и “Западен” при отсъствието на каквато и да е инфраструктура за положително качество на живот “, аргументира се Слави Георгиев.

Общинският консултант счита още, че локалната администрация би трябвало да заделя средства за облагородяването на междублоковите пространства или да ги ръководи взаимно с живущите в непосредствена непосредственост, тъй като те са част от белите дробове на града. Той ги дефинира като безстопанствени, защото все още Общината се грижи само за косенето и дератизацията им.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР