Презапасяването с медикаменти поставя в огромен риск наистина нуждаещите сe

...
Презапасяването с медикаменти поставя в огромен риск наистина нуждаещите сe
Коментари Харесай

Социалните мрежи ни заливат с рецепти срещу К-19

Презапасяването с лекарства слага в голям риск в действителност нуждаещите сe тях. За това сигнализират лекари и фармацевти от цялата страна, предават от Bulgaria On Air.

В България повече от 45 хиляди души се лекуват от К-19 вкъщи, сочи статистиката. За момента няма потвърдено ефикасно лекуване на вируса, а имунизацията е в развой на тестване.

Въпреки множеството въпросителни към заболяването, в интернет се споделят не една или две теории за справяне с него– някои благодарение на приородни средства, а други с банкет на избрани медикаменти и добавки.

Подведени под общата суматоха, заболели и здрави закупуват предложени в мрежата лекарства, постоянно без рецепта, а това от своя страна крие доста опасности.

От една страна приемът на медикаменти, изключително антибиотици без лекарско наставление, може да навреди, а неправилният им банкет може да докара до развиване на устойчивост към тези лекарства.

От друга страна презапасяването с лекарствени артикули лишава в действителност нуждаещите се от тях.

Сигнали за липса на жизненоважни за някои хора медикаменти в аптечната мрежа има из цялата страна. Сред тях са антибиотици, хранителни добавки, витамин D, цинк, селен, аспирин и такива против тромбофилия, от които имат потребност стотици хиляди пациенти с разнородни болести.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР