През зимния трансферен прозорец досега се подсили само в предни

...
През зимния трансферен прозорец досега се подсили само в предни
Коментари Харесай

Новото "бижу" на ЦСКА: Дебют от пейката - гол! Дебют като титуляр - гол! И много техника

През зимния трансферен прозорец до момента се укрепи единствено в предни позиции, привличайки двама млади южноамериканци. Днес Ви описваме повече за колумбийския нападател , който пристигна на " Българска войска " от бразилския Атлетико (Уила). 22-годишният нападател е в професионалния футбол едвам от няколко години, поради което биографията му не е дълга, само че за сметка на това е сполучлива.
Морено е роден на 26 юни 1998 година в Северозападна Колумбия, департамент Антиокия. Започва футболната си кариера в мексиканския Селая, който го отдава чартърен на Атлетико (Уила). Впоследствие колумбийският клуб купува правата му и точно там Морено съумява да блесне. Медии в Колумбия го назовават " бижуто " на Атлетико (Уила). За този клуб нападателят, който сполучливо работи и по крилата, записва 40 мача и 9 гола.
Дебютът му на 25 януари 2021 година в мача против ФК Богота, в който Атлетико реализира безапелационна победа с 4:0. Тогава тимът на Морено се състезава във второто равнище на колумбийския футбол - Примера Б. Морено дебютира по желан метод - разписва за 3:0 в 63-ата минута от мача, и неслучайно притегля вниманието на треньора и почитателите още с бойното си кръщение. Клубът му дава опция да бъде титуляр и в идващите мачове и той се показва на равнище. В първата си среща като титуляр нападателят бележи за 1:1 при успеха на Уила против Форталеза. В първите си 14 мача като експерт младокът се разписва 3 пъти и оказва помощ на отбора да завоюва промоция в най-високото равнище на колумбийския футбол.
Сезонът на Атлетико в Примера А обаче не е сполучлив - той приключва финален с едвам 10 извоювани точки в 20 мача и се завръща във втора дивизия. Въпреки това Браян Морено съумява да покаже качествата си пред елитните отбори. Неслучайно ЦСКА завоюва борбата за подписа му не против кого да е, а против колумбийския гранд Милионариос.
Колумбиецът се отличава с умеенето си да намира положителни места в атакуващия фронт и с придвижванията си на терена. В допълнение към 9-те му гола Морено несъмнено е сполучлив трансфер за " алените ", още повече че е млад и евентуално занапред ще се развива.
А за развиването му има няколко мотивиращи фактора - фактът, че ще играе футбол в Европа, че може да блесне в евротурнирите и не на последно място новата му заплата. Според информация на Sportlive.bg в Атлетико (Уила) нападателят е получавал 82,2 хиляди евро на година. Ако информацията за таван на заплатите в ЦСКА е вярна и той се е споразумял да взима максимума на " Армията " - 15 000 евро, в България Морено ще прибира над 100% повече, без да включваме бонусите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР