През зимния сезон е добре да се ядат лук и

...
През зимния сезон е добре да се ядат лук и
Коментари Харесай

Ето с какво д-р Емилова мори зимните вируси

През зимния сезон е добре да се ядат лук и чесън – двата естествени пробиотика. Това посъветва диетологът доктор Людмила Емилова.

През зимата би трябвало да се съобразяваме с това, че има доста микроби и по-голяма заплаха от прихващане на грипове, изключително в моментите, в които затопляме пространствата и не ги проветряваме. В тези случаи хората, които са заболели, мигновено излъчват бактерии, които попадат в носоглътката на останалите ", изясни доктор Емилова.

Tя уточни, че хранителният режим, който е добре да се съблюдава през зимния интервал, стартира с чаша топла вода или билков чай сутринта. По думите й най-подходящите отвари са тези, които съдържат липов цвят, жълт кантарион и мента, а вечер е желателно да се употребява чай от маточина.

" Билковите питиета дезинфекцират организма и също така някои от тях съдържат антисептични свойства, които успокояват и защищават от инфекции. Около 10:00 часа е добре да хапнем плод, може и фреш или смути, което се подготвя в блендер, а съставките включват няколко зелени листа, малко вода и апетитен плод, който да придаде мирис. Една чаша смути ще ни достави сила и сили, с цел да се усещаме бодри на работа ", споделя още специалистката по диететика.

Д-р Емилова поучава за обяд да се подготвя по-значително количество храна, в което е добре да участва огромна салата от сурови зеленчуци. " Все още могат да се открият по пазарите домати и краставици, които са отглеждани в парници и са поели от последните топли, слънчеви лъчи. Много е потребно да се хапват и моркови, зеле, което е особено за сезона, ряпа, лапад и други, написа " Ретро ".

Вечерта е повече от желателно цялото семейство да прибави чесън и лук към вечерята, тъй като това са двата естествени антибиотика, които ще ни предпазят от вируси и други инфекции. Основната храна може да съставлява огромна салата сурови зеленчуци с някаква постна храна към нея. Един път в седмицата може да си позволим и приема на животинска храна, показва диетоложката.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР