През зимния семестър на академичната 2024/2025 година Русенският университет Ангел

...
През зимния семестър на академичната 2024/2025 година Русенският университет Ангел
Коментари Харесай

Русенският университет посреща рекорден брой чуждестранни студенти по програма Еразъм+ за зимния семестър

През зимния учебен срок на академичната 2024/2025 година Русенският университет „ Ангел Кънчев " посреща 70 студенти по стратегия Еразъм+ от 22 университета от 10 страни - Грузия, Италия, Испания, Йордания, Малайзия, Мексико, Румъния, Сърбия, Турция и Франция. Те ще се образоват в университета за един или два семестъра. Това е най-големият брой входящи студенти за зимен учебен срок, които университетът е приемал по тази стратегия. През същия интервал на предходната академична година бяха посрещнати 62 студенти от осем страни.

Забелязва се и повишаване на броя на студентите, които избират да се образоват за цяла година - 19 спрямо 12 през миналата академична година. За трета поредна година се следи позитивната наклонност студенти, възнамерявали да се образоват единствено за един учебен срок, да се уверят в положителните условия на образование и да пожелаят да удължат престоя си с още един учебен срок.

Чуждестранните Еразъм студенти ще бъдат приветствани от управлението на Русенския университет на 25 септември 2024 година от 14:00 ч. в зала 2.101.

През този учебен срок Русенският университет посреща няколко огромни групи студенти. Най-голямата група е от Испания - 29 студенти от 10 университета. Групата от един университет с най-вече представители е от ЕСЕ, Париж, Франция - 13 студенти. Значителна е и групата от Румъния - 20 студенти, от които 12 са от Националния университет за просвета и технологии „ Политехника " Букурещ - Университетски център Питещ, и 8 от Военноморска академия „ Мирча чел Бътрън ", гр. Констанца, Румъния.

Радостна е новината, че Русенският университет уголемява своите партньорства и посреща студенти от пет нови университета от: Мексико, Италия, Испания, Сърбия и Турция, с които до момента не е реализиран продан на студенти по стратегия Еразъм+.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР