През зимата, когато температурите рязко падат, страда не само кожата,

...
През зимата, когато температурите рязко падат, страда не само кожата,
Коментари Харесай

Край на чупливи нокти през зимата

През зимата, когато температурите внезапно падат, страда освен кожата, само че и ноктите ни. Те стартират да се напукват, белят, начупват и не са приятна панорама. Състоянието на чупливи нокти обаче, не е единствено в резултат на външните промени – каквото се случва на повърхността на тялото ни, несъмнено има и своята вътрешна причина.

Външни трикове

Как да се оправим с чупливите нокти

Лакочистителят

Намалете потреблението на лакочистител, колкото се може повече. Той е цялостен с химикали и ацетони, които унищожават нокътната плочка. Тя съхне, стартира да се бели и чупи. Ако употребявате подобен, то тогава си вземете щадящ без ацетон и обогатен с витамин Е.
5 психически аргументи, заради които си гризем ноктите
Хващате ли се натрапчиво да гризете ноктите си - може би даже напълно неумишлено? За 20 до 30% (или повече) от хората гризането на нок...
Прочети повече
Кремове

Използвайте смесен крем за ръце и нокти. Обикновено те съдържат масла и витамини, които въздействат освен на кожата само че и на ноктите.
Също по този начин етерични натурални масла като бадемово и кокосово в композиция с мед и лимон вършат чудеса за кожичките и растежа на ноктите.

Правилно пилене

Пилете перпендикулярно на нокътя, с цел да избегнете изтъняване. Не пилете като търкате напред-назад, а единствено в една посока. Формата на дъга е по-оптимална за плочката и нейния напредък, до момента в който на краката скосените нокти са по-удобни и лесни за поддръжка.

Вътрешни фактори
Ето по какъв начин можете да имате красиви и здрави нокти
Хубавите нокти са естествените, здрави нокти. Не е нужно да са покрити с пъстър лак, с цел да създадат усещане – тъкмо противоположното...
Прочети повече
За здрава коса и нокти яжте тези храни

Уверете се, че сте задоволително хидратирани и приемате нужното количество вода всекидневно.

Биотин

Биотинът е главен конструктивен детайл в кожата, косата и ноктите. Ако не приемате задоволително калций и протеин, равнищата на биотин в организма ви също може да са нарушени. Обогатете приема си на потребни субстанции, или си вземете капсули биотин от аптеката, с цел да подхраните тялото си.

Магнезий, цинк и желязо

Тези витамини и минерали са нужни освен за здравето на костите, а и за вярната функционалност на целия ви организъм.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР