През юни се очаква средната месечна температура да бъде около

...
През юни се очаква средната месечна температура да бъде около
Коментари Харесай

Времето през юни: Най -виксоките температури ще са до 30-35 градуса

През юни се чака междинната месечна температура да бъде към и над нормата, която за по-голямата част от страната е сред 20 и 22°.

Най-ниските температури през месеца ще бъдат сред 10° и 15°, а най-високите - сред 30° и 35° , оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

И през юни ще се резервира наклонността за неравномерно систематизиране на преваляванията . В западната половина от страната месечната сума на преваляванията ще бъде към и над нормата, а в източната - преваляванията ще са на по-малко места и ще са по-малко като количества.

През множеството дни от първото десетдневие въздушната маса ще е неустойчива и в часовете след обяд и преди среднощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, показват от Национален институт по метеорология и хидрология, представени от " Фокус ". На доста места ще има краткотрайни превалявания, гръмотевична активност и градушки. През първите дни температурите ще са малко под нормата , само че наклонността е към последователно покачване.

През второто десетдневие температурите ще се задържат към естествените за интервала, с продължаваща наклонност към постепенно покачване . През множеството дни ще се задържи неустойчиво с условия за чести следобедни валежи и гръмотевична активност. Слънчеви часове ще има преди пладне.

През третото десетдневие температурите релативно ще се покачат. Ще настава последователно стабилизиране на атмосферата, валежи и гръмотевици ще има на по-малко места.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР