През юни със заповед на министъра на вътрешните работи Бойко

...
През юни със заповед на министъра на вътрешните работи Бойко
Коментари Харесай

В Болярово настояват за пълното възстановяване на граничния полицейски участък

През юни със заповед на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков пограничната община Болярово остава без гранични служители на реда и над 100 чиновници са разпределени в прилежащи ръководства. Преди дни стана ясно, че в Болярово ще бъде разкрито гранично полицейско поделение, само че с близо 4 пъти по-малко гранични служители на реда.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 776
Жители на цялата боляровска община дружно с представители на локалната власт излизат на митинг през днешния ден пред някогашния граничен полицейски сектор. От закриването му те се боят за неговото възобновяване.

" До момента подадохме доста сигнали, доста срещи организирахме с една единствена цел - да се възвърне граничното полицейско ръководство в град Болярово във типа, в който съществува 23 години. То е основано през 1998 година в условия на доста по-слаб мигрантски напън. За нас е необяснимо по какъв начин за един месец се извърши решение за закриване на тази конструкция. Сега даже да се възвърне в размер от 40 души, това ще значи съкращаване на конструкция, която е работила със 100 индивида в доста по-благоприятни условия, при доста по-нисък мигрантски напън. Не сме съгласни. Не се усещаме спокойни, макар че оценяваме, че нашите претенции са чути ", съобщи Нина Терзиева, заместник-кмет на Община Болярово.

Терзиева изясни, че община Болярово обгръща 20 обитаеми места с повърхност 667 кв. километра и тя напълно попада в по този начин наречената гранична зона. По думи на заместник-кметът прибавя, че на територията на общината има обект от сериозната инфраструктура - компресорната станция на " Булгартрансгаз ". Според Терзиева чиновниците на граничното полицейско ръководство в Болярово са имали отношение освен към защитата на границата, само че и към защитата на публичния ред и сигурност.

" При нас е всекидневие, бежанците са непрекъснато в региона. Посрещаме ги, обаждаме се на " Гранична полиция ". Минават часове до момента в който пристигна екип, тъй като той би трябвало да пристигна от град Елхово. Няма по какъв начин да се отзоват и да реагират в точния момент. Ние се явяваме пазачи на мигрантите ", сподели кметът на Голямо Шарково.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР