През юни продажбите на дребно в САЩ нараснаха стабилно за

...
През юни продажбите на дребно в САЩ нараснаха стабилно за
Коментари Харесай

Продажбите на дребно в САЩ през юни растат за четвърти пореден месец

През юни продажбите на дребно в Съединени американски щати набъбнаха устойчиво за четвърти следващ месец, което е сигнал за по-силни от предстоящото потребителски разноски през второто тримесечие и знак, че водещата международна стопанска система не наподобява толкоз уязвима, колкото се притесняват напоследък както членовете на Федералния запас, по този начин и пазарните участници и вложители.

Според данни на Министерството на търговията продажбите на дребно през юни се покачиха с 0,4% по отношение на май, когато също набъбнаха с 0,4% (лека низходяща проверка от покачване с 0,5%) и при осреднени упования на финансовите пазари за много по-сдържан напредък с едвам 0,1 на 100. Спрямо година по-рано продажбите на дребно набъбнаха през юни с 3,4 на 100.

Важно е да се означи, че потребителските разноски за артикули на дребно са основен мотор за растежа на американската стопанска система, формирайки към две трети от брутния вътрешен артикул.

Изключвайки колите, продажбите на дребно се покачиха за втори следващ месец с 0,4%, като продажбите на автмобили се усилиха с 0,7%, до момента в който изключвайки продажбите на бензин, продажбите набъбнаха с цели 0,7 на 100.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР