През юни присъдата на Сидеров изтече и оттогава поведението му

...
През юни присъдата на Сидеров изтече и оттогава поведението му
Коментари Харесай

Волен като Волен без присъда

През юни присъдата на Сидеров изтече и от този момент държанието му очевидно се промени

© Велко Ангелов Още по тематиката
Депутатите от НФСБ оповестиха, че снемат доверието си от Волен Сидеров
17 окт 2018
Защо Светлозар Лазаров напусна управлението на " Атака "

Управляващите към момента нямат публична кандидатура за основен секретар на Министерство на вътрешните работи
8 окт 2018
Дългата пейка на ГЕРБ и неприятният " Капитал "

Или кой скрои шапка на Александър Манолев, с цел да не стане той министър на превоза
20 сеп 2018 Откакто е част от ръководещата коалиция, а партията му влезе в кабинета на " Борисов 3 ", водачът на " Атака " Волен Сидеров не наподобява на себе си. Доскоро той изглеждаше спокоен и добродушен.

Напоследък обаче Сидеров стартира още веднъж да буйства - вътре в обединението, а през последните седмици и по столичните улици. В понеделник спря излъчването на партийната телевизия " Алфа ", като Сидеров уточни за провинен държавното управление (което партията му подкрепя). След това през малкия екран той стартира да изпраща известия, в които обвиняваше в джендъризъм и соросоизъм (неологизми, родени в ерата на подправените вести, които следва да опишат главните врагове на националистите - Сорос и бранителите на Инстанбулската конвенция) вицепремиера Валери Симеонов и ръководителя на групата на ГЕРБ в Народно събрание Цветан Цветанов. В сряда Сидеров и депутатите му не се появиха в Народното събрание.

Поведението на Сидеров евентуално може да се изясни с желанието му да наложи някогашния народен координатор на партията и някогашен основен секретар Светлозар Лазаров за вътрешен министър или основен секретар. Другата догадка е желанието на Сидеров да оглави листата на патриотите на изборите за евродепутати напролет - нещо, което той загатна, стопляйки връзките си с Николай Бареков. Какви са аргументите в елементи ще прочетете в петъчния " Капитал ". Встрани от свръхактивността му на политическия фронт, буйствата на Сидеров в публичния са не по-малко забавни

Суданската история

" Суданец налетял на дамата на Сидеров поради ударено странично огледало ", написа предходната събота " 24 часа ", разказвайки трагикомична преживелица на столичния бул. " Симеоновско шосе ", в която основни герои са трижди осъжданият за безчинство Волен Сидеров, брачната половинка му Деница, евродепутатът Николай Бареков, половин дузина служители на реда и суданецът с българско поданство Мажди Гандур. Той не е престъпно проявен и работи като управител в софийския офис на огромна задгранична транспортна компания в България.
Накратко - огледалата на джипа на Гандур и джипа (BMW) на Деница Сидерова се закачат, което става мотив за спор.

Една скоба - в имуществената декларация на Сидеров не е разказано фамилната имуществена общественост да разполага с сходен автомобил. Проверка на " Капитал " сподели, че той е благосъстоятелност комерсиално сдружение " Блек сий асет мениджмънт ", което е обвързвано с " Грийн Лайф " на регионалния шеф на София-град Николай Пехливанов.

За минути на местопроизшествието идва полиция, Волен Сидеров и публицисти от партийната телевизия " Алфа ". " Както карам, профучава някой около мен и ми обръща огледалото. Излизам да видя дали е одрано, да видя дали има вреда по огледалото. Обръщам се и виждам висок тъмнокож мъж, който стартира да ми приказва на британски. Казвам му - тук е България, при което той стартира да ръмжи и да ме избутва ", споделя Сидерова пред малкия екран на партията на брачна половинка й. Малко по-късно репортерът на " Алфа " ще разяснява говорещия по телефона суданец с думите: " Може би приказва с наемни убийци. "

Намесата на Сидеров и компания очевидно има резултат, тъй като служителите на реда в последна сметка арестуват суданския жител за 24 часа. Те одобряват, че суданската му брошура не важи в България, и смъкват номерата на колата му. Случаят е докладван от полицията на Софийска районна прокуратура, само че прокурор Иво Беров приема, че няма данни Мажди Гандур да е направил безчинство, и връща преписката в 4 РПУ, където да преценяват дали няма данни за " дребно безчинство ".

В последна сметка против Гандур е формиран акт по указа за битка с дребното безчинство (УБДХ), защото полицията приема, че той е " ръмжал в лицето [на Сидерова] заплашително ". Суданецът е изправен пред Софийския областен съд. Към преписката по делото са докладните на служителите на реда, участвали на местопроизшествието, от които излиза наяве, че групата към семейство Сидерови се е пробвала да осуети инспекцията. Съдия Николай Василев приема, че Мажди Гандур не е направил престъпление, тъй като УБДХ няма по какъв начин да глоби " неясно ръмжене ".

" Ако се одобри вярна тезата, че ръмжащите жители, издаващи неразбираеми звуци, следва да дават отговор по УБДХ, то всеки жител, който си тананика, подсвирква, жужи или издава сходни звуци би бил евентуален извършител на публичния ред ", написа в претекстовете си арбитър Николай Василев. Той отбелязва в акта си, че видно от полицейските докладни на място е имало " кореспонденти и лица от мъжки и женски пол, очевидно използвали алкохол и миришещи на алкохол ", които са " били доведени на мястото и са придружавали лидерката ". Съдия Василев дефинира техните дейности като незаконни и разяснява, че те е трябвало да дават отговор пред закона - нещо, което полицията обаче им е икономисала.

Решението на Софийския областен съд става причина против съдията да стартира офанзива от партийната телевизия, на която реагира даже и изпадналият в заспалост Висш правосъден съвет. От Софийския областен съд описаха по какъв начин екип на телевизия " Алфа " причаква всеки ден съдията в постройката на съда.

Волен Сидеров употребява мотива, с цел да изиска оставката и на вътрешния министър Младен Маринов и на шефа на ДАНС Димитър Георгиев. Защо? Защото са позволили суданец да ръмжи на жена му.

И на вас ще ви поръчам оркестър

Следващата демонстрация на водача на националистите беше в заведението " Къщата с часовника " на столичната " Московска ", където той е чест посетител. Във Facebook консуматор с имена Ivanova Ivanova разказа преживелица, в която твърди, че е отишла в ресторанта дружно с сътрудници от Западна Европа. Там попадат на компанията на Волен Сидеров (съдейки по снимките) и влизат в спор, защото получават забележка да приказват на български, а пък те упрекват масата на националиста, че от нея се пуши. Гостите подават сигнал до районната здравна ревизия, само че вместо тях на място идва мобилен оркестър от ромски генезис, а Сидеров стартира да свири на барабаните и да събира пари (поне видно от фотосите във Фейсбук). Гостите в последна сметка напущат заведението.

От РЗИ - София, дадоха отговор, че са създали изненадваща инспекция на идващия ден, защото не разполагат с денонощен екип. В " Къщата с часовника " обаче не се е пушело. Последвала е още една инспекция, само че без резултат.
Няколко дни след случая Сидеров отхвърли да е имало случай: " В обществените мрежи може да написа всичко. Не мисля, че е имало скандал и това изобщо е забавно. " А по въпроса за оркестъра посочи: " Искате да ви свири този оркестър? Мога да го наемам, мога да викна и други. "

Завръщане в предишното

Откакто е в ръководството, нямаше и помен от оня Сидеров, който през 2013 година гонеше протестиращите против кабинета " Орешарски " с крясъци " К***и на Бойко! " или се появяваше въоръжен ту с палка, ту с револвер. Спомняте ли си, че тогава водачът на " Атака " напълно съществено обясняваше, че се приготвят терористични актове и кървави подиуми, зад които стоят " Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Румен Николов-Пашата и други гангстери, които работят за Борисов сега ".

Кабинетът " Орешарски " падна, а Сидеров загуби ролята на златен пръст. По време на втория кабинет " Борисов " някогашният основен редактор на " Демокрация " откри нова роля - на неофициална милиция, която щурмува НАТФИЗ в търсене на неизвестно какво.

В един миг чашата преля и патриотът русофил беше арестуван, а малко по-късно се призна за отговорен по три отлежаващи каузи против него за безчинство и подписа съглашение с прокуратурата, като през юни 2016 година получи общо наказване от две години пробация - среща с пробационен чиновник, наложителна регистрация по сегашен интерес и удръжка на 25% от заплатата му като народен представител.

През юни присъдата на Сидеров изтече и от този момент държанието му очевидно се промени. Както разбираме тези дни - явно заради обостряне на политическия му вкус.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР