През юни постъпилите на работа безработни от област Разград са

...
През юни постъпилите на работа безработни от област Разград са
Коментари Харесай

Почти 500 безработни от Разградско са започнали да се трудят през юни

През юни постъпилите на работа безработни от област Разград са 478. Те са със 110 повече спрямо май, а по отношение на същия месец на предходната година броят им е с 88 по-голям, оповестяват от Регионалната работа по заетостта.

През отчетния интервал трудовите медиатори са обезпечили претовареност на първичния пазар на 191 безработни, а с посредничеството на бюрата по труда други 166 са наети по стратегии и ограничения за претовареност. Общо оповестените през юни свободни работни места от работодатели на територията на област Разград са 222. Търсенето на работна мощ в действителната стопанска система се показва в декларираните общо 145 места в бюрата по труда, като най-вече свободни работни места са декларирани от преработващата индустрия, селското стопанство, административните и спомагателните действия, търговията.

Към края на юни в трите бюра по труда в област Разград са регистрирани общо 5 143 души, търсещи прехранване. Техният брой понижава с 218 спрямо края на май. Продължително безработните са 2638. Две трети от тях са без компетентност, а тези с главно и по-ниско обучение са 65 на 100.

Равнището на безработица за област Разград през юни е 9,9 %, при 10,3 на 100 през предходния месец. Най-високо е то в община Самуил - 24,1 % и най-ниско в община Разград - 5,3 на 100, сочат изнесените данни на Регионалната работа по заетостта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР