През юни на руския пазар ще се появи опростен модел

...
През юни на руския пазар ще се появи опростен модел
Коментари Харесай

Ясно е кога ще се появят опростените лади: без ABS и въздушни възглавници

През юни на съветския пазар ще се появи банален модел на Lada Granta, а през юли ще стартира да се продава и сходна версия на Lada Niva Legend (старата Нива), оповестява изданието Drom, базирайки се на свои източници в предприятието. Тези коли ще изгубят въздушните си възглавници, ABS и ESP системите, както и навигационната и мултивмедийна система.

Освен това опростените модификации ще получат мотори със мощно занижен екологичен клас, отговарящ на стандарта Евро-2. Това е по този начин, тъй като изпускателната система с каталитичния конвертор и двете ламбди сонди евентуално ще бъдат сменени с по-стар дизайн на генерацията с единична сонда.

Първите опростени коли от модела Granta, предопределени за узаконяване, към този момент са съединени, само че за прекосяване на всички формалности е належащо да се промени законодателството. Сега такива коли (без въздушни възглавници, ABS и с понижен екологичен клас) са неразрешени на съветския пазар съгласно Техническите регламенти. Очаква се законът да бъде променен доста скоро.

Що се отнася до модела Vesta, там няма да може да се разчита на опростени версии - в колата има прекалено много вносни съставни елементи. Сега АвтоВАЗ търси нови снабдители на части за този и за останалите модели и се твърди, отново съгласно информацията само че Droom, че управлението на завода към този момент е намерило множеството от тях от Азия.

В момента заводите на АвтоВАЗ в Толиати и Ижевск не работят- целият екип е пуснат в триседмична почивка до 24 април. До каква степен производството ще бъде обновено, към момента не е ясно. През март заводите през множеството също не работиха. Вече е известно, че през лятото предприятията ще работят четири дни в седмицата.

Между другото, оня ден се появи първата фотография на бъдещата нова Lada въз основата на Logan. По-рано се твърдеше, че тази разработка на платформата CMF-B от алианса Renault-Nissan ще размени Granta. Сега наподобява, че Granta има повече вероятности да остане в индустриалната гама на АвтоВАЗ. Но фотографията удостоверява, че работата по новия модел продължава.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР