През юни месец очакваме най-накрая да си купим от Обеля

...
През юни месец очакваме най-накрая да си купим от Обеля
Коментари Харесай

Николай Събев: От Обеля до Слънчев бряг с един билет от юни

„ През юни месец чакаме най-сетне да си купим от Обеля до Слънчев бряг обединен билет, който включва метро, жп превоз и авто превоз. “

Това съобщи транспортният министър Николай Събев.

Министърът сподели още, че транспортната инфраструктура не съумява да насмогне на развиването в района на Пловдив, заради което е жизненоважно градската железница да започва точно там.

„ Водещият превоз в Европа е ЖП превозът. Ако желаеме България да е зелена и нейната стопанска система да не вреди на природата, в случай че желаеме хората да усещат красивата природа на България и в същото време да имат бързи транспортни връзки и благоприятни условия за подвижност, би трябвало да заложим на ЖП превоза “, акцентира министърът.
Превозвачите дефинираха съответни потребности и проблеми, а страната сподели, по какъв начин това нещо може да бъде решено, тъй че българският флот да има предпазено състояние, когато работи отвън или вътре в България, разяснява Събев.

Той направи връзка сред митингите и военния спор в Украйна.

Според него войната като, че ли е свалила маските на множеството хора, които в общественото пространство до тогава са имали друго държание.

„ Една доста сериозна група хора употребяват всичко допустимо, с цел да продължи да държи България според от ползите на режима на Путин “, счита Събев.

„ Всеки един, който би желал да няма връзка и взаимозависимост България с тези ползи и да поеме независимият път на развиване като европейска страна, явно ще бъде нападнат “, уточни транспортният министър.
Той показа, че в диалозите си с превозвачите е декларирал ясно пред тях, че улицата не може да ръководи страната.

„ Държавата си има ръководство и ще предприеме всички законни дейности, тъй че не разреши блокиране, което и се случи “, означи Събев.

Относно биодобавките, министърът акцентира, че въпросът не е дали в последна сметка горивата ще стават по-евтини, а кой да продава, респективно печели повече.

Събев е на мнение, че има някакъв смисъл да се прегледа предлагането за стъпаловидно въвеждане на ТОЛ системата.

Той разяснява и обстановката в автомобилния превоз:

„ Ако имаме изкривени стопански връзки, т.е. всички са равни, само че не напълно, обикновено е да стартираме обзор на безусловно всички контракти, метода по който се извършват, изискванията, при които са подписани, дали дават отговор на тези законови наставления за социална процедура и така нататък “, уточни министърът и разгласи, че са почнали инспекции.

„ Беше явно, че има много пропуски, беше явно, че не е доста ясно дотациите, които се дават дали в действителност се дават за осъществен транспорт “, сподели Събев.

По думите му страната би трябвало да сътвори всички условия да имаме непрестанен мониторинг върху осъществяването на този публичен контракт.

„ Когато имаш 55% от транспортите, това нормално във всички естествени стопански системи е една огромна алена лампа – това е централизация на пазар и може да изкриви пазарните връзки “, означи още Събев.

Министърът на превоза изясни, че за разширението на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Маказа “ за прекосяване на камиони над 5 т. би трябвало да бъдат сложени кантари и да се построи околовръстният път на Кърджали и посочи, че е получил увещание, че на 6 юни процесът ще се задвижи.

Относно фериботната линия Русе – Гюргево, Събев съобщи, че е трябвало да започва през юни, само че румънците към момента не са приключили своите процедури.

„ Общо взето административен безпорядък, който се надявам да завърши през юли “, разгласи той и добави, че фербитоната връзка би осигурила преминавате на най-малко още 800 тира в едната посока дневно при 1500 на моста, което съставлява 50% нарастване на потенциала.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР