През юни домакинствата, клиенти на Овергаз Мрежи“, са платили средно

...
През юни домакинствата, клиенти на Овергаз Мрежи“, са платили средно
Коментари Харесай

Сметка от средно 22 лева са платили потребителите на природен газ през юни

През юни семействата, клиенти на „ Овергаз Мрежи “, са платили приблизително по 22 лв. за готвене и затопляне на вода. Ако тези семейства бяха използвали електрическа енергия вместо природен газ, тяхната сметка щеше да е с 19 лева по-висока, или приблизително по 41 лева, информираха от газоразпределителното сдружение. 

Най-много са клиентите на „ Овергаз “, които живеят в жилища от 70 до 90 квадрата. Тяхната юнска сметка за газ е приблизително по 20 лева Според изчисленията на експертите домакинствата е можело да платят приблизително по 37 лева, в случай че вместо газ са употребявали електрическа енергия. Разликата е двойна и в сметките на битовите консуматори в жилища от 90 до 120 квадрата.

Освен да икономисват от месечния бюджет, клиентите на сдружението способстват и за запазване на околната среда. Битовата газификация понижава замърсяването на въздуха с близо 26 000 тона нездравословни субстанции годишно, допълват от компанията. Изчисленията на специалистите на „ Овергаз “ демонстрират, че за 5 - 6 години присъединението на всички 350 хиляди семейства, които са покрай газоразпределителната мрежа, би намалило с към 6 хиляди тона годишно излъчванията на прахови частици, или с близо 30% от излъчванията на нездравословни субстанции от битово горене.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР