През юни Atari обяви, че планира завръщане в хардуерния бизнес.

...
През юни Atari обяви, че планира завръщане в хардуерния бизнес.
Коментари Харесай

Конзолата Ataribox ще работи под Linux и ще е с процесор на AMD

През юни Atari разгласи, че възнамерява завръщане в хардуерния бизнес. Това ще стане посредством конзолата Ataribox, която ще разчита на PC архитектура. През юни бе оповестено, че в границите на тази година компанията ще започва акция за обществено финансиране, посредством която има намерение да понижи евентуалните опасности от реализирането на плана.

Сега станаха ясни по-конкретни проекти. Очаква се продуктът да види бял свят напролет на 2018 година и да коства сред 250 и 300 $. Той ще е основан на хардуер от AMD - особено модифициран процесор, както и Radeon графика.

Прочетете още: 12-ядреният Core i9 може да загуби мегахерцовата борба с Threadripper

Дизайнът на конзолата е повлиян от легегендарната Atari 2600, кояето излиза на пазара през далечната 1977 година Според разработчиците новият артикул ще даде на своите притежатели освен опцията да играят – приставката ще обезпечи и пълноценна PC работа с домашния тв приемник и ще включва също приложения за стрийминг, за работа в обществените мрежи, сърфиране в интернет и слушане на музика.

Ataribox ще работи под Linux и ще предлага потребителски интерфейс предопределен за тв приемник. Приставката ще започва с азбучник от типичен игри на Atari и настоящи заглавия от редица студиа за игри. С отворената природа на операционната система играчите ще имат достъп до съвместими игри от други платформи.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР