През юни 2022 г. спрямо юни 2021 г. нивото на

...
През юни 2022 г. спрямо юни 2021 г. нивото на
Коментари Харесай

Огромен ръст в строителството в Латвия

През юни 2022 година по отношение на юни 2021 година равнището на разноските за строителство в Латвия се е нараснало с 21,9%, сочат данните на Националния статистически институт (CSB) на страната.

През второто тримесечие на 2022 година по отношение на второто тримесечие на 2021 година общото равнище на строителните разноски в Латвия се е нараснало с 22%. Увеличават се цените на строителните материали - с 30.4%, разноските за поддръжка и употреба на машините и оборудването - със 17.8%, заплатите на служащите - с 9.2%.

Значително нарастват цените на строителните материали - с 29.8%, разноските за поддръжка и употреба на машини и уреди - с 18.4%, заплатите на служащите - с 9.5%.

През юни 2022 година по отношение на месец май равнището на разноските за строителство се покачва с 1%. Заплатите на служащите се усилват с 1.3%, до момента в който цените на строителните материали, както и разноските за поддръжка и употреба на машини и съоръжение нарастват с 0.9%.

„ През юни междинното равнище на строителните разноски беше най-силно повлияно от нарастването на заплатите на общите служащи в пътното строителство, монтажниците, както и на бояджиите и служащите от обвързваните с тях специалности. Повишаването на цените на стоманените структури и дребните железни произведения също оказа позитивно въздействие “, се споделя в отчета на CSB.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР