През юни 2016 година д-р Валентин Павлов оперира 14-годишния Алекс

...
През юни 2016 година д-р Валентин Павлов оперира 14-годишния Алекс
Коментари Харесай

Родители продължават да търсят справедливост за починалото си дете

През юни 2016 година доктор Валентин Павлов оперира 14-годишния Алекс под цялостна анестезия в своята стоматологичната клиника в Перник. Той обаче не осведоми родителите за рисковете от интервенцията.
След слагане на упойката детето умира. Само антидот е могъл да помогне, само че с подобен в клиниката не са разполагали. Момчето е закарано прекомерно късно в „ Пирогов”, без витални функционалности.
Според движимостите лица, в случай че се приложи антидота, който не е бил разполагаем, смъртността е до 5%. Ако не се приложи смъртността е 100%., разяснява случая Румяна Арнаудова.
" Дентролен " не е позволен за употребен в България, има го единствено в няколко лечебни заведения в България, няма по какъв начин да бъде употребен в доболнична помощ. Всяка една инхалационна упойка може да докара до отключване, всяка една във всяка една болница, във всяко едно лечебно заведение. Това не е алергична реакция – да те изпрати на легло пациента и да се предвиди”, сподели в своя отбрана доктор Владимир Павлов.
Според прокуратурата Спешна помощ е била извикана прекомерно късно, а пристигналата кола за спешна помощ е била без нужната инсталация.
Софийският градски съд постанови условна присъда 3 години отнемане от независимост с 5 години изпитателен период , през които доктор Павлов не може да упражнява специалността си. Със същата присъда са и брачната половинка му Венета Павлова и доктор Йонна Филипова от клиниката.
Това не е лекарска неточност, това е закононарушение , сподели в изявление за bTV Албена Захариева, майка на Алекс. По думите ѝ никой не им е обяснил за рисковете от упойката.
Условната присъда е насмешка, ще апелираме, разяснява бащата на умрялото момче Валери Захариев.
Адвокатът на фамилията Пламен Димитров разяснява, че към момента не е ясно за какво екипа от клиниката в Перник не е потърсил незабавно антидота „ Дентролен”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР