През юли за първи път в историята Италия иззе лидерството

...
През юли за първи път в историята Италия иззе лидерството
Коментари Харесай

Италия за първи път е най-големият вносител на руски стоки в ЕС

През юли за първи път в историята Италия иззе водачеството от Германия като максимален вносител на съветски артикули в Европейския съюз, сочат калкулации на РИА Новости, основани на данни от националните статистически организации, съобщи Агенция " Фокус ".

Така през юли съветският импорт в Италия възлиза на 3,04 милиарда евро, а в Германия - 2,9 милиарда евро. Тоест за първи път Италия се трансформира в главния покупател на съветски артикули измежду страните от Европейски Съюз най-малко за последните 20 години (няма по-ранни данни).

На трето място е Нидерландия, която е внесла съветски артикули за 1,6 милиарда евро, четвърта е Чехия (1,4 милиарда евро). Полша също влезе в челната петица с импорт от 1,1 милиарда евро.

В същото време Германия остава главният европейски експортьор за Русия: в средата на лятото тя достави артикули на стойност 1,02 милиарда евро. Втора е Италия с 511,5 милиона евро.

Полша е продала артикули на Русия на стойност 370,7 милиона евро, Нидерландия - 345 милиона. Челната петица затваря Литва, чийто експорт възлиза на 286,6 милиона евро.

Като цяло през юли страните от Европейски Съюз са доставили на Русия артикули за съвсем четири милиарда евро. Това е с 10 на 100 по-малко от юни и с 48 на 100 по-малко от година по-рано. Що се отнася до вноса от Русия за Европейски Съюз, на месечна база той понижава с пет, а на годишна база се усилва с 29 %.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР