През юли Варна ще приеме две последователни големи събития, в

...
През юли Варна ще приеме две последователни големи събития, в
Коментари Харесай

Варна ще приеме две големи събития по плажен хандбал през юли

През юли Варна ще одобри две поредни огромни събития, в които ще вземат присъединяване общо 56 тима от 20 страни на Стария континент. Първото е Европейското състезание за юноши и девойки до 16 години от 4 до 7 юли, а второто – европейски квалификационен шампионат за мъже и дами за Екологичен потенциал през 2025-а, който ще се състои от 11 до 14 юли.

Президентът на Европейската хандбална федерация (ЕХФ) Майкъл Видерер участва на жребия за идните две шампионати по плажен хандбал, на които страната ни и град Варна ще бъдат домакини това лято. Преди началото на тегленето, в което взеха присъединяване президентът на родната централа Росен Добрев, ръководителят на комисията по плажен хандбал Габриела Хорват и шефът в направление спортни действия към ЕХФ Маркус Глазер, водачът на европейския хандбал благодари на Българската федерация за отдадеността по организацията на двете идни прояви.

В Екологичен потенциал по плажен хандбал за девойки ще спорят 18 тима, които жребият разпредели в 3 групи с по 6 отбора. Като хазаин на проявата, след попълването на тимовете от останалите урни, България си избра място в група В, в която са още съставите на Германия, Унгария, Полша, Румъния и Сърбия.

В юношеската конкуренция на шампионата на Стария континент ще вземат участие 16 тима, които бяха разпределени в 4 групи с по 4 отбора. България избра група А, в която преди този момент жребият събра отборите на Унгария, Швеция и Румъния.

В квалификационния шампионат при дамите във Варна ще спорят 12 тима. Жребият ги сложи в 2 групи с по 6 отбора. България си избра група А, в която откриха място тимовете на Полша, Украйна, Хърватия, Турция и Швейцария.

Мъжкият ни тим по плажен хандбал пък ще премери сили със съставите на Норвегия, Франция, Чехия и Малта. Общо 10 ще бъдат участниците в шампионата при мощния пол, разпределени в 2 групи. Тимът ни избра място в група В.

„ Скъпи хандбални другари и особено другари на плажния хандбал, наслаждение е за мен да съставлявам Европейската хандбална федерация на този жребии. С неспокойствие гледаме към идните прояви това лято в България, във Варна. Наистина правя оценка отдадеността на Българската федерация по хандбал по организацията на двете идни доста значими за ЕХФ прояви. Пожелавам подготовката за шампионатите да продължи по най-хубавия метод “, сподели Майкъл Видерер.
Обръщение направи и президентът на БФ Хандбал Росен Добрев.

„ Изключително щастливи и разчувствани сме, че нашата федерация и град Варна още веднъж ще одобряват Европейско състезание за юноши и девойки, както и шампионат за мъже и дами. След сполучливото Екологичен потенциал през 2021 година, екипът на БФ Хандбал поставя старания да организира още по-добър шампионат. Фактът, че през тази година плажният хандбал ще бъде показателен спорт на Олимпийските игри в Париж, ни стимулира още повече за една добра организация на идните прояви. Благодаря още един път на ЕХФ за гласуваното доверие и Ви чакаме във Варна “, сподели Добрев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР