През юли в България са почивали от 1,322 млн. души,

...
През юли в България са почивали от 1,322 млн. души,
Коментари Харесай

През юли 1,3 млн. туристи са били на почивка у нас

През юли в България са почивали от 1,322 млн. души, което усъвършенства регистрираните резултати от положителната предпандемична година за туризма – 2019 година, когато страната ни през същия месец е била посетена от 1,297 млн. души. Този юли задграничните туристи, избрали отмора в България, са над 678 000, а българите – над 643 000. Това демонстрират данни от графиката, оповестена на интернет страницата на Министерството на туризма, за броя регистрации на български и задгранични туристи у нас.

През същия месец на предходната годината летовниците в страната ни от чужбина са били над 483 000, а българите – над 634 000, до момента в който през юли 2019 година превесът е бил за задграничните туристи – над 812 000, а българите, почивали в родината си, са били над 485 000.

Министерство на туризма стартира публикуването на интерактивни осведомителни графики, посредством които да показа данни за развиването на туризма в страната, оповестиха от ведомството. Графиките са направени на главната на събраните данни от Единната система за туристическа информация (ЕСТИ) и по данни на Национален статистически институт. Към момента оповестените графики са четири и са тематично насочени към летен сезон 2022 година Публикуването на данни в цифров формат е измежду заключителните стадии в процеса на цифровизация на статистическите данни. Първите стадии бяха свързани с построяването на ЕСТИ, посредством която се цифровизира процесът на събиране на данни, а последващите стадии са свързани с цифрова обработка и цифрово показване на данни посредством интерактивни графики. Те ще останат на интернет страница на Министерството в раздел " Информационни графики ", заяви Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР