През юли срещу него бяха повдигнати обвинения за това, че

...
През юли срещу него бяха повдигнати обвинения за това, че
Коментари Харесай

Дойде Като Гръм От Ясно Небе! Държавата Погва Един От Най-Влиятелните Българи! Това Е Самият

През юли против него бяха повдигнати обвинявания за това, че е направил дейности в интерес на компания, обвързвана със сина му, и му беше наложена парична гаранция от 5000 лв., с цел да остане на независимост.

Генов е упрекнат по два текста от Наказателен кодекс - закононарушение по работа, осъществено от лице, заемащо отговорно служебно състояние, при изискванията на продължавано закононарушение, както и за насила, оповестиха през днешния ден от пресцентъра на прокуратурата.

По първото следствието е открило, че на 5 октомври 2016 година той е разпоредил да бъде осъществена инспекция на складово помещение на сдружението „ И. “ ЕООД - гр. Нови Искър, където се съхранявала отработена лой, изкупувана от заведения за публично хранене. Продуктът служи като съществена суровина за произвеждане на биогориво. Също по този начин разпоредил това имущество да бъде конфискувано.

Подобна инспекция и дейности по изземване не са от компетентността на ОДБХ - София, защото не се касае за храни, а за боклук, а от компетенциите на Регионална инспекция за опазване на околната среда – София. Заради това с тези си дейности Генов е превишил властта си, написа в обвинителния акт.

Установено е също, че задачата му е била да се набират облаги за сдружението „ У. “ ЕООД, в което по същото време е работел синът му. Фирмата се занимава със същата активност както „ И. “ ЕООД – изкупуване на отработена лой и реализирането й като суровина за произвеждане на биогориво.

Изпратените от Генов чиновници от ОДБХ – София направили инспекция и иззели 8180 литра отработена лой и 167 броя неупотребявани бидони, като заели коли на „ У. “ ЕООД, които превозили движимостите в незнайна посока.

Събрани са доказателства, че Генов е направил още едно действие на закононарушение по работа. Разпоредил да бъде осъществена инспекция на складово помещение на съперник на „ У. “ ЕООД - сдружението „ Б. Е. О. “ ЕООД, Ботунец, където съхранявали отработена лой, и тя да бъде конфискувана. Проверка на място била осъществена, само че до изземване не се стигнало, защото след сигнал до БАБХ, дейностите на ОДБХ били прекратени.

На Генов е повдигнато обвиняване и за това, че през месец октомври 2016 година е направил опит да принуди шеф на комерсиално сдружение с задграничен притежател да не прави комерсиална активност на територията на София, като злоупотребил с властта си. Това комерсиално сдружение е с главен предмет на активност също изкупуване и осъществяване на отработена лой и е съперник на “У. “ ЕООД.

Предстои насрочване на делото от съда.

Антон Генов е някогашен интернационален футболен арбитър, чиято кариера завърши през 2011 година.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР