През юли са били регистрирани над 48 000 нови изцяло

...
През юли са били регистрирани над 48 000 нови изцяло
Коментари Харесай

20% от новите регистрирани автомобили в Германия са електрически

През юли са били регистрирани над 48 000 нови напълно електрически автомобила, което е растеж с 60 на 100 по отношение на същия месец на предходната година.

 

Природозащитници и фенове на електрическата подвижност бързо възприемат електрическите автомобили, само че съгласно ново изследване на консултантската компания " ПрайсуотърхаусКупърс " (PwC) електрическите модели стартират да се конкурират с обичайните даже за елементарните купувачи на всеобщия пазар.

 

Автомобилостроителите сега се борят за пазарен дял при продажбите на електрически автомобили, изключително в по-високия ценови сегмент, поради което някои оферират обилни ценови понижения в опит да привлекат купувачи.

 

Съгласно изследването на " ПрайсуотърхаусКупърс " междинната отстъпка за електрически автомобил в премиум сегмента е повишена с една четвърт до 14% сред юни и юли. В междинния ценови сегмент междинната отстъпка се е нараснала с една трета до 11 %. Наблюдава се обаче и песимизъм дали високото търсене на електрически автомобили ще продължи дълго.

 

За комерсиалните клиенти електрическите автомобили ще станат " доста по-малко привлекателни ", откакто на 1 септември завърши немската скица за обилни дотации, отбелязва Константин Гал, ръководещ сътрудник в консултантската компания И Уай (EY).    

 

Търговски клиенти вършат 68% от новите регистрации на електрически автомобили в Германия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР