През юли Instagram премахна ограничението снимките да бъдат с резолюция

...
През юли Instagram премахна ограничението снимките да бъдат с резолюция
Коментари Харесай

Instagram премахна ограничението снимките да бъдат квадратни

През юли Instagram отстрани ограничаването фотосите да бъдат с резолюция от едвам 640х640 пиксела и разреши те да бъдат до 1080х1080 .

Сега приложението се отхвърля и от непокътнатата си марка снимките/видеата да бъдат единствено квадратни.

Хоризонталните фотоси могат да бъдат 16:9 , а отвесните ще бъдат изрязвани до формат 4:3 , тъй като в противоположен случай интерфейсът на приложението няма да демонстрира правилно фотографията при скролиране.

Промяната е изненадваща, тъй като точно Instagram наложи квадратния формат, само че въпреки това е добра вест за всички, които обичат панорамните фрагменти и желаят да споделят с приятелите си по-мащабни гледки.

Според проучване на Instagram 20% от фотосите, качени в приложението, преди този момент са били обработени, с цел да паснат на квадратния формат. Много постоянно това става с различен програмен продукт, който прибавя кашета към фотографията, с цел да се появи тя в правоъгълен формат.

По подразбиране Instagram към момента ви предлага да качите фотосите в квадратен формат, само че в долния ляв ъгъл на фрагмента има бутонче, с което можете да изберете цялостния размер.

В албума на профила ви фотосите ще останат квадратни, с цел да се резервира по-прегледното нареждане, само че при отваряне на съответен кадър той ще се демонстрира в истинския си формат.

Другата смяна е, че Instagram унифицира филтрите си за фотоси и видеа.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР